Poliţiştii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Drobeta Turnu Severin efectuează cercetări față de un tânăr din Mehedinți bănuit că ar fi indus în eroare un bărbat din aceeași localitate, prin folosirea fără drept a calităţii de funcţionar public.

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tânăr de 17 ani din Drobeta Turnu Severin ar fi indus în eroare un bărbat în vârstă de 42 de ani, din aceeași localitate, prin prezentarea ca fiind funcționar public. În această calitate, tânărul i-a solicitat persoanei vătămate un autoturism și actele de înmatriculare ale acestuia cu scopul mincinos de a fi folosite în cadrul unui dosar penal. Poliţiştii au stabilit în urma cercetărilor că, pe 18.12.2017, persoana vătămată a lăsat autoturismul în locul indicat de tânăr, urmând să fie ridicat în cele din urmă de către acesta.
Ulterior, în trei zile diferite, folosindu-se tot de calitatea de funcționar public, sub pretextul că ar fi angrenat în diverse activități, acesta ar fi indus în eroare persoana vătămată, care i-a adus astfel documentele autoturismului și cheile, prezentându-se la preluarea acestora, în cadrul întâlnirilor cu persoana vătămată, ca fiind fiul funcționarului public.
După preluarea documentelor, persoana în cauză a completat în fals înscrisul denumit „Contract de înstrăinare/dobândire a unui mijloc de transport“, pe care l-a semnat în fals la rubrica „vânzător“, și l-a prezentat tatălui său, care, cunoscând această împrejurare, l-a semnat la rândul său la rubrica „cumpărător“, ulterior, împreună cu celelalte documente ale autoturismului le-a folosit la înmatricularea acestuia.
Față de tânărul în vârstă de 17 ani s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înşelăciune în formă continuată, uzurparea de calităţi oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la fals în declaraţii, iar față de tatăl acestuia s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv fals în declaraţii. Poliţiştii Biroului Investigații Criminale au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva celor doi bărbaţi.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.