6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânăr din Timiş, arestat pentru tentativă de furt dintr-o locuinţă din Craiova

Tânăr din Timiş, arestat pentru tentativă de furt dintr-o locuinţă din Craiova

Un tânăr de 21 de ani din localitatea Sînmihaiu Român, județul Timiș, a fost prins şi arestat după ce a pătruns într-o locuinţă din Craiova cu intenţia de a fura bani şi un autoturism, se arată într-un comunicat emis duminică de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj.
„În noaptea de 16-17.02.2018, în jurul orei 0030, I. Vergica, de 54 ani, din Craiova, strada Fagului, a sesizat telefonic faptul că în garajul din curtea locuinței a pătruns un tânăr necunoscut care încearcă să-i fure autoturismul. La fața locului s-a deplasat de îndată echipa de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Craiova, care cu sprijinul unui agent din cadrul Biroului Rutier Craiova, aflat în timpul liber și a lui I. Robert, fiul reclamantei, au reuşit să-l prindă pe tânărul în cauză, stabilind că acesta se numește: Rista Darius, de 21 de ani, din localitatea Sînmihaiu Român, județul Timiș”, se precizează în comunicatul IPJ Dolj.
Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că susnumitul a pătruns prin efracție în locuința femeii de 54 de ani, cu intenția de a sustrage sume de bani și un autoturism care se afla parcat în garajul imobilului, se mai arată în comunicatul Poliţiei. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de furt calificat, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului.
„În urma analizării probatoriului administrat, s-a dispus reținerea autorului Rista Darius pe o durată de 24 ore, iar în data de 17 februarie acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Unitatea de parchet şi-a însuşit propunerea organelor de cercetare penală ale poliţiei și a promovat-o către Judecătoria Craiova, instanţă care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Persoana în cauză a fost introdusă în  arestul IPJ Dolj. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a tânărului de 21 de ani”, au mai anunţat poliţiştii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS