9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii din „Buzeşti“, performanțe la concursurile naţionale

Elevii din „Buzeşti“, performanțe la concursurile naţionale

Elevii Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova, premiați la Concursul Național de Matematică și Informatică „Grigore Moisil”, desfășurat la Urziceni

Mai mulţi elevi ai Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova au reușit să fie pe podium la Concursul Național de Matematică și Informatică „Grigore Moisil“, desfășurat la Urziceni în perioada 2-4 februarie. Performanțe au fost obținute însă și la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică. Managerul colegiului spune că aceste rezultate demonstrează faptul că la nivelul unității de învățământ pregătirea elevilor pentru concursurile școlare este continuă.

Colegiul Național „Fra-ții Buzești“ din Craiova își îmbogățește anual palmaresul de premii la competițiile de matematică și informatică. Nici în acest an primele rezultate nu au întârziat să apară. Un echipaj de olimpici consacrați a reușit să facă performanță la Concursul Național de Matematică și Informatică „Grigore Moisil“, care s-a desfășurat la Urziceni, în perioada 2-4 februarie, și care anul acesta a ajuns la cea de a XI-a ediție.
Elevii Ruxandra Nanu, Emanuel Dicu și Ovidiu Badea au obținut premiul I la informatică, iar Mircea Radu a obținut premiul II tot la această disciplină. „Elevii care au reușit să facă performanță la acest concurs sunt din ani diferiți. De exemplu, Ruxandra Nanu, care a obținut premiul I, este în primul an de liceu. Este o elevă foarte bună, care a venit de la Școala gimnazială «Traian» din Craiova, și care a participat la olimpiadele școlare încă din clasele mici. Și ceilalți elevi sunt deja cunoscuți pentru rezultatele obținute la olimpiadele de informatică naționale și chiar internaționale“, a precizat Carmen Ștefănescu, directoarea Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova.

Premii la matematică și astrofizică

Și la matematică au fost înregistrate rezultate remarcabile. Elevul Alexandru Pascu, și el în primul an de liceu, a reușit să obțină mențiune. Alexandru este elevul care anul trecut, pe când era în clasa a IX-a la Băilești, s-a făcut remarcat la olimpiada județeană de matematică prin faptul că a găsit la una dintre probleme o altă soluție decât cea dată de Ministerul Educației Naționale în barem.
La concursul de la Urziceni, și Răzvan Drăghici, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Frații Buzești“, a obținut premiul II. „Acest elev face parte și din echipajul de Robotică, ce a participat la concursul din Statele Unite ale Americii“, a precizat managerul colegiului. La matematică au fost obținute două premii I, unul de către Emanuel Crăciunescu, elev în clasa a X-a, care anul trecut a obținut mențiune specială la olimpiada națională, și altul de Denisa Drăghia, elevă în clasa a XI-a, care și anul trecut a obținut premii la competițiile naționale de profil. Pentru competiția de la Urziceni, elevii au fost pregătiți de profesorii Mihai Dicu, Marius Nicoli, Marin Popa și Lucian Tuțescu.
Potrivit managerului colegiului, Carmen Ștefănescu, un alt premiu important a fost obținut de eleva Giulia Bulugean – medalie de bronz la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică, desfășurată la Gura Humorului, în perioada 2-5 februarie. Eleva a obținut medalie de bronz, acordată de Societatea Română de Fizică. „Este o reușită importantă pentru că este un concurs pentru care nu s-a făcut pregătire în școală, dar care are o tradiție în rândul elevilor noștri“, a mai precizat managerul Carmen Ștefănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS