Acasă Local Prognoza meteo în Oltenia şi la munte în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo în Oltenia şi la munte în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat astăzi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, 29 ianuarie – 11 februarie.
În Oltenia, în primele două zile de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 12…13 grade. Până spre mijlocul celei de a doua săptămâni, regimul termic se va menţine peste cel specific acestei perioade, deşi tendinţa generale a valorilor termice diurne va fi în scădere până la o medie a maximelor, pe întreaga regiune, de 6 grade. Între 8 şi 11 februarie procesul de răcirea va continua, astfel că se vor înregistra valori specifice perioadei, media regională a meximelor diurne urmând a fi de 2…3 grade. Regimul termic nocturn nu va avea fluctuaţii semnificative pe tot parcursul intervalului de prognoză, astfel că se vor înregistra, în medie regională, temperaturi minimelor cuprinse între -4 şi 0 grade. Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, începând cu data de 1 februarie.

La munte, valorile termice nocturne vor fi negative, pe întreg intervalul de prognoză, iar cele diurne uşor pozitive doar în zilele de 29 ianuarie şi 1 februarie şi, în general, sub limita de îngheţ, în restul timpului. În medie, în prima săptămână, temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 2 grade, iar cele minime între -9 şi -2 grade, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor fi maxime între – 4 şi 0 grade şi minime între -10 şi -6 grade. Temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitatea mai mare de semnalare a acestora în perioadele 1 – 4 şi 6 – 10 februarie.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version