24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVicepremierul Paul Stănescu: Dacă voi fi inculpat, îmi depun imediat demisia

Vicepremierul Paul Stănescu: Dacă voi fi inculpat, îmi depun imediat demisia

Vicepremierul Paul Stănescu (foto), prezent joi dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde urma să se decidă redeschiderea unui dosar în care acesta este învinuit de finanțarea frauduloasă a echipei de fotbal Aluminiu ALRO Slatina, a declarat că dacă va fi inculpat își va prezenta demisia.
Stănescu, fost președinte al Consiliului Județean Olt, în perioada 2008-2016, ajuns vicepremier în guvernul Tudose, așteaptă decizia într-un dosar deschis în urma unui denunț depus de un fost deputat UNPR de Olt, în acea perioadă președinte al Comisiei de Abuzuri și Petiții din Camera Deputaților, iar astăzi primar PSD al localității Colonești – Nicolae Stan. Denunțul cuprindea aspecte diverse, unele menționate și în rapoartele de control ale Curții de Conturi (cum este cazul prejudiciului în urma finanțării echipei de fotbal Aluminiu Alro Slatina), în care îi amintea, de asemenea, pe fostul ministru de finanțe Darius Vâlcov, pe fostul primar al Slatinei, Minel Prina (care își așteaptă și el, alături de Darius Vâlcov, sentința într-un dosar de corupție judecat la ICCJ, pronunțarea fiind amânată pentru 9 februarie), precum și oameni de afaceri din Slatina etc.
Faptele denunțate au făcut obiectul unei sesizări în cadrul DNA – Structura Teritorială Craiova. În 2012, DNA Craiova a închis dosarul, acesta fiind trimis spre confirmare la structura centrală. În 2015, în schimb, DNA central a solicitat redeschiderea urmăririi penale, dispunându-se, de altfel, la Tribunalul Olt, redeschiderea unui dosar în care Paul Stănescu apare printre învinuiți, alături de Vâlcov, de fostul primar al Slatinei – Minel Prina etc.
Cât despre speța în cauză, valoarea prejudiciului estimat în cazul finanțării echipei de fotbal ALRO Slatina (peste două milioane de lei), dar și noua calitate a lui Paul Stănescu au determinat declinarea competenței către DNA structura centrală, care pe 17 ianuarie a solicitat Înaltei Curți redeschiderea dosarului. Prezent la Înalta Curte, vicepremierul a declarat joi dimineață: „Vă spun un lucru clar și sigur: în momentul în care eu voi deveni inculpat în acest dosar, îmi voi depune imediat demisia pe masa primului ministru. Asta trebuie să știți de la mine. Declarația mea e o certitudine“, a spus vicepremierul.
ICCJ a amânat, însă, soluția, pentru 8 februarie, dată la care și fostul ministru de finanțe și „creierul“ PSD în privința elaborării planului de guvernare, evaluării miniștrilor etc. își așteaptă sentința în primul dosar de corupție ajuns la final.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS