11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPremierul propus al României, nuntă de trei zile și trei nopți la Giurgița

Premierul propus al României, nuntă de trei zile și trei nopți la Giurgița

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a descris-o pe Viorica Vasilica Dăncilă, desemnată prim-ministru al României, ca o persoană decentă, civilizată și neconflictuală. Este ea și competentă să conducă guvernul într-un moment în care România se află în pragul crizei financiare? Este ea doar o marionetă ghidată de Liviu Dragnea, care va executa fără să crâcnească ordinele șefului PSD și va pune pe butuci justiția, așa cum acuză societatea civilă? GdS a stat de vorbă cu oamenii simpli din comuna doljeană Giurgița, acolo unde familia Dăncilă deține două terenuri și o casă și a descoperit că locuitorii de aici o analizează pe Viorica Vasilica Dăncilă nu prin prisma cunoștințelor sale, ci gândesc la fel ca șeful PSD. Adică doamna prim-ministru este o femeie „cumsecade“ și „populară“.

Este forfotă în Giurgița, de când toți omenii au văzut la televizor că nora lui Gică Dăncilă, fost președinte al CAP-ului din comună, a devenit premierul țării. Vestea în comună s-a răspândit rapid, iar sătenii sunt nerăbdători să vadă cum se va descurca Viorica Dăncilă ca prim-ministru. „Am auzit că a fost numită premier și am o părere foarte bună. O cunosc, că e vecina noastră. Aici stăteau părinții soțului ei, dar au murit amândoi. Când a venit pe aici, am vorbit cu ea, e o femeie foarte bună. Vorbea cu toți vecinii, este foarte populară. Poate se gândește și la comuna noastră acum, că este premier, și poate ne face și nouă asfalt“, a spus Maria Tudor, o vecină a familiei Dăncilă.
Oamenii povestesc că Viorica și Cristi Dăncilă vizitau comuna, în ultimii ani, doar pentru a-i aduce mâncare și cele necesare socrului actualului premier. Însă, bătrânul s-a stins din viață în 2015, iar de atunci soții Dăncilă ajung foarte rar în Giurgița. În casa socrului Vioricăi Dăncilă, situată la marginea comunei, locuiesc acum sora și cumnatul lui Cristi Dăncilă. „Cristi și Viorica veneau cam la două săptămâni la tatăl lui Cristi, care era la pat. Îi aduceau mâncare, îi umpleau frigiderul. Angajaseră și o fată care avea grijă de bătrân. Îi lăsau bani ca să îi ajungă până veneau ei din nou. Țin minte că ultima pomană pentru nea Gică au făcut-o la restaurant, iar ea a stat de vorbă cu toate bătrânele care au venit. Acum în casă stă sora lui Cristi și cumnatul lui. Au plecat de la Slatina și s-au stabilit aici“, a spus o femeie din comună.

Viorica și Cristi Dăncilă – nuntă de trei zile și trei nopți la cort

Oamenii din comună își amintesc de nunta celor doi, pe care au făcut-o la cort, la casa părintească a lui Cristi Dăncilă. „Sunt rudă cu familia Dăncilă, așa mă numesc și eu. O cunosc pe Viorica de când s-a căsătorit cu Cristi. Am fost la nuntă la ei. Au făcut-o aici, în Giurgița, la cort, exact cum se făcea atunci. A durat trei zile și trei nopți. Este o femeie foarte cumsecade, populară. Tot timpul când a venit aici a vorbit cu oamenii. Nu știu dacă își va schimba mentalitatea acum, că a devenit premier. De obicei, omul cum e format de mic, așa merge toată viața. Nu știu dacă o să facă ceva, în mod special, pentru comună pentru că sunt, cu siguranță, alte comune care au mai multă nevoie decât noi“, a povestit Valentina Dăncilă.

Oamenii din Giurgița, încrezători în actualul prim-ministru

Numirea în funcția de prim-ministru a Vioricăi Dăncilă i-a bucurat pe oamenii din Giurgița, care cred că o femeie poate face față mai bine provocărilor acestei funcții. „Mă bucur că a ajuns premier. Este o femeie de treabă. O cunosc personal. Cred că o să facă față la sarcinile pe care le are acum. De ce să nu facă? Țări foarte dezvoltate au femei prim-ministru: Anglia, Germania. Cred că cel mai important pentru ca treaba să meargă ar fi să lucreze ca într-o echipă de prieteni și să respecte promisiunile făcute oamenilor. Familia Dăncilă este foarte bună. Tatăl lui Cristi, soțul doamnei Viorica, a fost președinte la CAP-ul din Giurgița timp de 17 ani. Era respectat de oameni, nu a făcut nici o problemă“, a declarat Gheorghe Colă.
Chiar dacă soțul Vioricăi Dăncilă este din Giurgița, oamenii nu au așteptări ca aceasta să își îndrepte privirea spre ei. Speră doar să facă treabă bună pentru toată țara. „Am vorbit personal cu doamna Viorica și mi se pare în regulă, face parte dintr-o familie respectabilă. Nu o să cerem să facă ceva pentru comună pentru că nu este normal. Asta trebuie să se facă la nivel local, nu face doamna că este prim-ministru. Și oricum nu cred că ar fi corect să susțină unele comune mai mult decât pe altele. Trebuie să le susțină pe toate la fel și să facă ce trebuie“, a spus Mari Mitruică, un alt vecin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS