Acasă Local Dolj Una dintre semifinalele Eurovision România, organizată în Bănie

Una dintre semifinalele Eurovision România, organizată în Bănie

-

Consiliul Local (CL) al municipiului Craiova se va întruni pe 22 ianuarie, într-o ședință extraordinară, pentru a aproba alocarea din bugetul local a sumei de 190.379 de lei (41.000 de euro) pentru organizarea, în Bănie, a uneia din cele cinci semifinale ale concursului de muzică ușoară Eurovision România 2018. Evenimentul va avea loc pe 4 februarie, la Teatrul Național „Marin Sorescu“, pe scenă urmând să urce 12 concurenți: Erminio Sinni&Titziana Camelin, Zavera, Mareş Pană, Aurel Dincă, Tavi Clonda, VYROS, Diana Brătan, Carolina Gorun, Elena Hasna, Eliza Chifu, Ayona şi XANDRA. Este pentru prima oară în istoria participării României la Eurovision, când selecția națională se face în urma a cinci semifinale, organizate în cinci orașe, în cazul de față Focșani (21 ianuarie), Timișoara (28 ianuarie), Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) și Sighișoara (18 februarie). În cursă vor intra, astfel, 60 de piese, din care juriul va trebui să le aleagă pe cele 15 care vor intra în cursa finală pentru desemnarea reprezentantului României la Concursul Eurovision din Portugalia. Câștigătorul din finala națională, care va urca pe scena de la Lisabona, va fi desemnat, de data asta, doar prin votul publicului.
Primăria Craiova ar urma să participe la acest eveniment în calitate de partener al Televiziunii Române, iar banii din bugetul local ar acoperi cheltuielile cu amenajarea sălii, cu luminile și echipamentele, cu personalul de specialitate, cu onorariile membrilor juriului și ale prezentatorilor, dar și cu cazarea (nu doar a concurenților și a celor din juriu, ci și a întregii echipe de la TVR). „Organizarea unui show de o asemenea anvergură și cu o astfel de vizibilitate (fiind difuzat în direct pe canalele TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR Craiova) asigură Craiovei o expunere media atât națională, cât și internațională, concursul Eurovision fiind unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume și printre cele mai vizionate evenimente nonsportive din lume“, se precizează în raportul întocmit de municipalitate pentru aprobarea în CL a acestei cheltuieli. Spectacolul va fi prezentat de Diana Dumitrescu și Cezar Ouatu, iar în Camera Verde, pentru a lua pulsul concurenților, se va afla Alina Șerban, de la TVR Craiova. Accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

Modelul Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume

Modelul Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume, datorită simetriei sale faciale, analizată cu ajutorul unei formule matematice preluate de la grecii antici, surclasând artiste precum Beyoncé, Amber Heard, Ariana Grande, Kate Moss și Cara Delevingne, potrivit mirror.co.uk.