Serviciul Permise Auto şi Înmatriculări Gorj a înregistrat anul trecut 20.400 de înmatriculări. Potrivit lui Ştefan Ţacu, şeful Serviciului Permise Auto Înmatriculări Gorj, au existat 11.000 de înmatriculări ale unor maşini aduse din afara ţării.
Diferenţa a fost reprezentată de transcrierea dreptului de proprietate. Ştefan Ţacu a mai spus că au fost eliberate 11.547 de autorizaţii de conducere provizorii şi au fost înregistrate peste 3.000 de radieri.
Şeful Serviciului Permise Auto Înmatriculări Gorj a precizat că peste 1.500 de persoane au fost primite în audienţă la nivelul instituţiei. Solicitările au vizat înmatricularea mai rapidă a autovehiculelor, din motive obiective, precum plecarea din ţară. „Am avut peste 11.000 de înmatriculări noi, ceea ce este foarte mult ca procent raportat la populaţie şi la situaţia din ultimii ani. Numărul de maşini aduse în judeţ a continuat să crească“, a declarat Ştefan Ţacu.
Numărul mare de înmatriculări are legătură şi cu eliminarea taxei de poluare.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.