Acasă Local Peste 6.500 de şomeri în Vâlcea

Peste 6.500 de şomeri în Vâlcea

-

Rata şomajului înregistrată la sfârşitul lunii decembrie la nivelul judeţului Vâlcea a fost de 4,1%, potrivit unui comunicat transmis presei de AJOFM Vâlcea. Totalul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii decembrie 2017 a fost de 6.670 de persoane. Din totalul șomerilor înregistrați, 3.131 erau femei.
La sfârșitul lunii decembrie 2017, din totalul şomerilor înregistraţi, 2.144 persoane au fost indemnizate şi 4.526 – neindemnizate.
Pe medii de rezidenţă, în judeţul Vâlcea, numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii decembrie 2017 se prezintă astfel: 2.456 persoane provin din mediul urban şi 4.214 persoane provin din mediul rural.
Referitor la structura şomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 de ani, respectiv 1.946 de persoane.
În funcţie de nivelul de instruire, oferta de forţă de muncă se prezintă astfel: -ponderea cea mai mare în numărul total de şomeri înregistraţi o au persoanele fără studii, persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (54%); -persoanele cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 39% din totalul şomerilor înregistraţi; – persoanele cu nivel de instruire universitar reprezintă 7% din numărul total de şomeri înregistraţi.
În luna decembrie 2017 s-au încadrat 205 persoane din rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate la AJOFM Vâlcea (din care 169 de persoane au fost încadrate din rândul şomerilor înregistraţi).

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Alături de colegii de serviciu puteţi finaliza cu succes activităţi pentru care aţi depus mult efort în ultimele zile. Oboseala îşi...