23.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local După demisia lui Tudose, euro bate recordul

După demisia lui Tudose, euro bate recordul

-

Bursa de la Bucureşti a deschis ziua de ieri în scădere pe toată linia, cu acţiunile principalelor companii cotate tot pe minus, după ce premierul Mihai Tudose şi-a anunţat demisia. Bursa a deschis pe minus, cu toate acţiunile companiilor din energie şi din sectorul bancar în scădere, după intrarea în criză a guvernării. Indicele principal al pieţei, BET, scădea la ora 10.00 cu 0,84%, în timp ce BET-FI avea un minus de 0,58%, iar BET-TR de 0,85%. BET-NG, indicele companiilor din energie este tot pe minus, cu 0,81%. Aceeaşi tendinţă se regăseşte şi la acţiunile principalelor companii cotate, cu excepţia Medlife (+0,29%) şi Fondul Propritatea (+0,11%). Cea mai mare scădere este raportată de Banca Transilvania, cu o scădere de 1,09%, în timp ce BRD coboară cu 0,73%. Pe zona de energie, Transgaz scade cu 0,96%, Romgaz cu 0,89%, Nuclearelectrica cu 0,78% şi OMV Petrom cu 0,49%.
Banca Naţională a României a anunţat, ieri, un nou maxim istoric pentru moneda europeană la 4,6599 de lei, în creştere cu +0.0343 faţă de ziua de luni.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.