14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal de proporţii şi doi reţinuţi, după ce un agent de pază a fost bătut în faţa unei discoteci

Scandal de proporţii şi doi reţinuţi, după ce un agent de pază a fost bătut în faţa unei discoteci

O petrecere dintr-un club din comuna gorjeană Borăscu s-a transformat într-un veritabil scandal, după ce un agent de pază a fost bătut. Poliţiştii au pus în aplicare şapte mandate de aducere şi au dispus reţinerea a două persoane implicate în scandalul respectiv. Incidentul s-a produs la sfârşitul săptămânii trecute, însă oamenii legii i-au identificat şi reţinut abia marţi seară pe cei doi suspecţi. „Poliţişti din cadrul Secţiei 3 de Poliţie Motru au fost sesizaţi de un bărbat, de 35 de ani, administrator al unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că, la punctul de lucru al societății, discoteca organizată în comuna Borăscu, ar fi avut loc o altercaţie între mai multe persoane. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că doi tineri ar fi coborât dintr-un autoturism şi ar fi exercitat acte de violenţă împotriva agentului de pază al discotecii, în vârstă de 48 de ani, din municipiul Târgu Jiu, pe fondul interdicţiei de a nu pătrunde în local, pusă celor doi, de către administratorul societăţii. Nicio persoană participantă la altercaţie nu a mai fost găsită de poliţişti la faţa locului. Agentul de pază a suferit leziuni şi s-a prezentat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fiind continuate cercetările pentru fi stabilite împrejurările exacte în care au avut loc faptele“, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Acuzaţi de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului

Pentru prinderea celor implicaţi în scandal s-a apelat la mascaţi, iar suspecţii au fost audiaţi în cursul zilei de ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru. „Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Motru, Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru şi Serviciului de Acţiuni Speciale, în baza unui mandat de percheziţie emis de Judecătoria Motru, au efectuat o percheziţie la domiciliul a doi tineri din comuna Bolboşi şi au pus în executare şapte mandate de aducere la sediul Poliţiei Municipiului Motru, pentru continuarea cercetărilor. Prin ordonanţă, s-a dispus efectuarea, în continuare, a urmăririi penale faţă de un tânăr, de 25 de ani, din comuna Bolboşi, şi faţă de un altul, de 17 ani, din comuna Slivileşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, care au dobândit calitatea de suspecţi în cauză. De asemenea, poliţiştii s-au sesizat din oficiu faţă de trei tineri, de 20, 22 şi 26 de ani, toţi din comuna Bolboşi, şi altul de 30 de ani, din municipiul Târgu Jiu, persoane din anturajul celor în cauză, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, urmând a fi cercetaţi în libertate“, a mai spus Andrei Lazăr. Cei doi reţinuţi urma să fie prezentaţi ieri instanţei de judecată cu propuneri corespunzătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS