21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinor de 16 ani, reținut pentru tâlhărie calificată

Minor de 16 ani, reținut pentru tâlhărie calificată

Polițiștii craioveni au reținut, sâmbătă noaptea, un minor de 16 ani, acuzat că a tâlhărit o tânără de 20 de ani pe o stradă din municipiu. Minorul a comis fapta în jurul orei 23.00, pe strada Nicolae Iorga, în zona blocului A63, împreună cu un amic de 15 ani.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, sâmbătă, în jurul orei 23.00, polițiștii Secției 4 au fost sesizaţi prin 112 de o tânără de 20 de ani despre faptul că, în timp ce mergea pe strada Nicolae Iorga, persoane necunoscute i-au smuls de pe umăr geanta în care avea mai multe bunuri personale.
La faţa locului a fost trimis un echipaj de polițiști, iar oamenii legii au găsit destul de ușor unul dintre minorii care au comis tâlhăria. Asta pentru că minorul, identificat ca fiind Alex Daniel M., de 15 ani, din Craiova, fusese prins imediat după comiterea faptei de un tânăr de 20 de ani, din comuna Daneți.
Ulterior, polițiștii craioveni au stabilit că Alex Daniel, împreună cu Gabriel Marius R., de 16 ani, tot din Craiova, „în baza unei înţelegeri prealabile, sunt autorii infracţiunii, cel din urmă, tânărul de 16 ani, reuşind să fugă de la locul faptei având asupra sa bunul sustras“.
Minorul de 16 ani a fost depistat și prins în cartierul Valea Roșie, în apropierea locuinței sale, după care a fost dus la Secţia 4. După ce a fost audiat, minorul a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Polițiștii i-au mulțumit tânărului care l-a prins pe minorul implicat în tâlhărie și susțin că încurajează craiovenii să se implice atunci când observă comiterea unei infracțiuni. „Mulțumim tănărului de 20 de ani care a dat dovadă de spirit civic, implicare și curaj în momentul în care a decis să ia atitudine față de comiterea unei infracțiuni. Reprezentanții IPJ Dolj încurajează cetățenii să dea dovadă de aceeași atitudine și să sprijine autoritățile în demersurile întreprinse de aceștia pentru prinderea și tragerea la răspundere penală a persoanelor care săvârșesc infracțiuni de orice natură“, au precizat oamenii legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS