Acasă Local Gorj Primăriile, îndemnate să îşi facă bugete de funcţionare

Primăriile, îndemnate să îşi facă bugete de funcţionare

-

Conducerea Consiliului Judeţean Gorj recomandă moderaţie în fundamentarea bugetelor primăriilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că îşi doreşte un buget pentru judeţ din care să fie repartizate fonduri, în primul rând pentru a asigura funcţionarea primăriilor. Ulterior, se va decide ce bani vor fi alocaţi pentru capitolul dezvoltare, respectiv investiţii pe fiecare unitate administrativ teritorială. Potrivit lui Cosmin Popescu, este important ca primăriile să îşi fundamenteze bugetele în aşa fel încât să nu existe probleme cu funcţionarea curentă, de la o lună la alta. Şeful Consiliului Judeţean Gorj a precizat că este important să nu existe la început de an astfel de sincope în desfăşurarea activităţii, în special pe perioada sezonului rece. Două localităţi ar putea avea însă probleme în continuare. Este vorba de Stăneşti şi Roşia de Amaradia. În comuna Stăneşti a fost o lipsă de fonduri încă de anul trecut. Primăria a primit o finanţare de 280.000 de lei de la Consiliul Judeţean Gorj pentru plata salariilor. Fonduri au fost repartizate şi de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj.

Probleme mari la Roşia de Amaradia

Probleme cu banii vor fi în continuare şi la Roşia de Amaradia. Profesorii din comună şi-au câştigat în instanţă o serie de drepturi din anii trecuţi pe care primăria trebuie acum să le achite, fiind emise deja titluri executorii. „Este nevoie ca toate unităţile administrativ-teritoriale să se concentreze în fundamentarea bugetelor pe aspectul asigurării funcţionării. Este foarte important să nu existe sincope în partea de funcţionare, pentru a asigura servicii publice pentru cetățeni şi să nu îi lăsăm fără salarii pe funcţionari sau pe salariaţii instituţiilor. Este o ordine a priorităţilor pe care trebuie să o stabilim pentru a nu avea probleme în prima parte a acestui an. Sunt două primării care vin cu probleme din anul trecut şi sper să fie identificate soluţiile financiare, respectiv juridice pentru a le rezolva. În special la Roşia de Amaradia trebuie văzut ce se poate face pentru că sunt sume de achitat. Este vorba de situaţii din 2008 încoace. Profesorii au câştigat în instanţă, iar titlurile executorii sunt pe rol“, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

Primarul din Drăgăneşti-Olt, judecat la Craiova

Curtea de Apel Craiova a început, săptămâna trecută, judecarea apelului formulat de primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, acuzat de abuz în serviciu. Anchetatorii au susţinut că edilul și-a reparat mașina din banii primăriei, prejudiciul fiind de aproape 13.000 de lei.

Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume

Modelul Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume, datorită simetriei sale faciale, analizată cu ajutorul unei formule matematice preluate de...

Horoscop

Berbec Evitați compania celor care vă caută doar când au nevoie. Se prefigurează discuții, călătorii diverse și multă forfotă mentală. Ordonați-vă treburile...