10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVoicu, Mogoș și Enea - trimiși în judecată de DNA

Voicu, Mogoș și Enea – trimiși în judecată de DNA

Deputatul PNL Mihai Voicu, fost președinte al PNL Dolj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că a cerut bani membrilor de partid pentru a fi înscriși pe locuri eligibile la alegerile electorale din 2012. Procurorii i-au mai trimis în judecată pe Dan Lucian Ștefan Mogoș, fost secretar general al PNL Dolj, și pe Cosmin Enea, fost deputat PNL, trecut apoi la PSD.
Voicu este acuzat că și-a folosit influența sau autoritatea în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, Mogoș este acuzat de complicitate la infracțiunea de folosire a influenței sau a autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, iar Enea este acuzat de spălare de bani. „În perioada ianuarie – aprilie 2012, Mihai Voicu, beneficiind de ajutorul lui Mogoș Dan Lucian Ștefan, și-a folosit influența și autoritatea determinate de funcțiile deținute pentru a impune membrilor Biroului permanent teritorial criterii nestatutare, în sensul ca membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuții individuale“. „Donațiile“ respective condiționau candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna anului 2012 sau susținerea politică pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o instituție publică. Procedând în această manieră, 20 de membri ai organizației de partid au fost determinați să remită diverse sume de bani (între 5.000 și 20.000 lei), în valoare totală de 290.450 de lei.
Din această sumă, Constantin Cosmin Enea a primit 156.680 de lei, pentru a fi folosiți la achiziționarea de materiale promoționale ce urma a fi folosite în campania electorală din vara anului 2012. În realitate, în scopul menționat mai sus au fost folosiți doar 24.873 de lei, restul fiind însușiți de Constantin Cosmin Enea, prin intermediul SC Coliseum SA. În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin SC Coliseum SA, Constantin Cosmin Enea și Mihai Voicu.
Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză, se arată într-un comunicat al DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS