5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj350.000 de euro pentru viața a doi frați uciși într-un accident

350.000 de euro pentru viața a doi frați uciși într-un accident

Medicii trimiși la locul accidentului nu au putut face nimic pentru cei doi copii,
care au murit pe loc în urma accidentului

Magistrații de la Judecătoria Slatina au hotărât ca rudele celor doi frați uciși de un șofer băut în urmă cu un an, în localitatea Șerbănești, Olt, să primească de la societatea de asigurări suma totală de 355.000 de euro drept daune morale. În octombrie, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv pe șoferul vinovat de producerea accidentului la trei ani și zece luni de închisoare.

Accidentul în urma căruia și-au pierdut viața două persoane, frate și soră, a avut loc pe 17 decembrie, anul trecut, în comuna Șerbănești, județul Olt. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au reținut că Marian Florin Dinescu s-a urcat băut la volanul unui autoturism Alfa Romeo, a pierdut controlul direcției și a ucis două persoane. „În ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale s-a reţinut următoare situaţie de fapt: pe 17.12.2016, în jurul orei 16.30, inculpatul Dinescu Marian Florin, în timp ce conducea autoturismul marca Alfa Romeo pe strada Dumitru Popovici din comuna Şerbăneşti, într-o curbă la stânga nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului, a părăsit parţial partea carosabilă şi le-a accidentat mortal pe persoanele vătămate T.L. de 16 ani şi T.S.E. de 14 ani, care se deplasau în calitate de pietoni pe acostamentul din partea dreaptă a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie. Autoturismul a părăsit partea carosabilă, accidentând-o şi pe numita C.E., care a suferit o fractură a gambei drepte. Inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,50 mg/l alcool în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge“, au precizat anchetatorii. Cei doi copii uciși de șoferul băut erau frate și soră, iar rănită a fost o tânără de 33 de ani, din localitate. Șoferul a fost arestat preventiv pe 18 decembrie, iar la sfârșitul lunii februarie, anul acesta, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Șoferul face pușcărie trei ani și zece luni de închisoare

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Slatina, instanță care s-a pronunțat pe 6 iulie, după ce inculpatul și-a recunoscut faptele pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor. Pentru ucidere din culpă, Dinescu a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare, pentru vătămare corporală a primit o pedeapsă de cinci luni de închisoare, iar pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice la un an și patru luni.
După contopirea celor trei pedepse și aplicarea unui spor de șapte luni, inculpatul a fost condamnat la trei ani și zece luni de închisoare cu executare. A urmat apelul, iar pe 17 octombrie, Curtea de Apel Craiova a dat o sentință definitivă în acest dosar. Judecătorii craioveni au dispus ca inculpatul să execute pedeapsa stabilită de instanța din Slatina, din care se scad cele opt luni petrecute de acesta în arest preventiv.
Pretențiile materiale ale părților civile au făcut obiectul unui dosar separat, în care Judecătoria Slatina s-a pronunțat la sfârșitul săptămânii trecute. Instanța a dispus ca societatea de asigurări la care șoferul avea polița RCA (SC Generali România Asigurare – Reasigurare SA) să achite rudelor copiilor uciși suma totală de 355.000 de euro drept daune morale.
Instanța a reținut că tânăra de 33 de ani s-a înțeles în privința despăgubirilor cu societatea de asigurări și a mai dispus ca SC Generali să achite Spitalului de Urgenţă Slatina suma de 3.970 de lei drept daune materiale. Hotărârea instanței nu este una definitivă și poate fi atacată cu apel tot la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS