5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsfaltări pe timp de iarnă, pe repede înainte

Asfaltări pe timp de iarnă, pe repede înainte

Strada Siretului a intrat în reabilitare (Foto: Lucian Anghel)

Moș Nicolae le-a adus șoferilor din Craiova un neașteptat cadou. Pe ultima sută de metri, constructorii care se ocupă de repararea străzilor din oraș au turnat, în sfârșit, asfalt în jurul gurilor de canalizare de pe strada General Dragalina (lăsate decopertate mai bine de două luni), au astupat gropile apărute pe strada Păltiniș și au demarat, pe repede înainte, reabilitarea străzii Siretului. Asfaltul turnat pe strada Dragalina pare să lase de dorit în ceea ce privește calitatea lucrării.

Grămadă de moloz lăsată în drum, pe strada General Dragalina (Foto: Lucian Anghel)

Firma care se ocupă de repararea străzilor din Craiova s-a trezit la viață în prag de sărbători și le-a făcut un neașteptat cadou șoferilor: a astupat gropile de pe strada Păltiniș, de care GdS a tot amintit în ultima perioadă, pornind de la sesizările cititorilor, și a ridicat, în sfârșit, la nivel, gurile de canalizare de pe strada General Dragalina. Acestea din urmă au stat decopertate mai bine de două luni, timp în care șoferii s-au văzut nevoiți să facă slalom printre balizele lăsate în drum. Lucrările s-au făcut până la urmă peste noapte, la foc automat, dar par să lase mult de dorit. Pe lângă faptul că nu toate gurile de canal pe strada General Dragalina au avut parte de intervenția constructorilor, deși la unele se impunea acest lucru, cele ridicate la nivel par să aibă probleme cu calitatea asfaltului turnat de jur-împrejur.

Gură de canalizare de pe strada General Dragalina, asfaltată doar pe jumătate (Foto: Lucian Anghel)

Lucru semnalat și de un cititor GdS. „Dacă tot au stat atâta timp decopertate, măcar să fi făcut o lucrare de calitate. Să vă uitați cum arată asfaltul turnat acum! A și început să se macine și nu pare să se lege deloc cu cel de pe stradă. Plus că pare și puțin mai jos decât carosabilul. Nu cred că va rezista până la sfârșitul lunii. Iar o să dăm cu mașina prin gropi…“, ne-a sesizat respectivul cititor.

Asfaltarea din jurul gurilor de canalizare de pe strada General Dragalina pare să lase de dorit (Foto: Lucian Anghel)

Strada General Dragalina a tot avut probleme cu gurile de canalizare. Drumul a fost reabilitat în primăvară, dar nu a trecut mult până când asfaltul din jurul capacelor de canal a început să se lase. După numeroase sesizări, primăria anunța, prin vară, că problema a fost rezolvată pe cheltuiala constructorului, lucrarea fiind în garanție. Nu a fost deloc așa. Gurile de canalizare de pe mijlocul străzii au reprezentat în continuare adevărate capcane pentru șoferi până când ele au fost decopertate (în toamnă) și asfaltate din nou (în iarnă), dar nici acum lucrurile nu par în totalitate rezolvate. Pe lângă calitatea îndoielnică a lucrărilor de ridicare la nivel, pe stradă au mai rămas guri de canalizare cu asfalt lăsat, la care constructorii au închis ochii. Plus că gura de canalizare de la intersecția cu strada Arieș a fost asfaltată doar pe jumătate, iar la câțiva metri mai încolo constructorii au lăsat în drum o grămadă de moloz. Tot pe repede înainte s-a trecut și peste strada Păltiniș, unde au fost astupate gropile semnalate recent de GdS. „Craterul“ din dreptul Secției 4 Poliție a primit „cadou“ un petec de asfalt, la fel întâmplându-se și în cazul altor gropi de pe acest drum care puneau probleme participanților la trafic.

Groapa de pe strada Păltiniș, din dreptul Secției 4 Poliție, a fost astupată (Foto: Lucian Anghel)

Zor mare de asfaltare pe strada Siretului

Craiovenii care locuiesc pe strada Siretului din cartierul Lascăr Catargiu s-au trezit, zilele trecute, cu o droaie de muncitori pe la porți și cu utilaje care răscoleau drumul. Deși reprezentanții municipalității precizau, luna trecută, că pe străzile din oraș nu va mai fi deschis nici un șantier nou, pe Siretului au început, chiar de Moș Nicolae, lucrări de reabilitare. Strada are 1,1 kilometri, este intens circulată și era plină de gropi, așa că asfaltarea ei se impunea. Nu știm însă și dacă acest lucru trebuia neapărat făcut pe timp de iarnă. Normativele care reglementează lucrările de asfaltare a străzilor precizează că un covor asfaltic se poate turna în condiții optime doar la temperaturi de peste zece grade Celsius, pe o suprafață uscată.
Vremea pare să mai țină cu constructorii, dar aceștia vor avea și timp suficient să termine lucrările începute? Pe strada Siretului s-au scos mai întâi bordurile, apoi ar urma să se refacă trotuarele și să se toarne stratul de asfalt, după cum susțineau, joi, muncitorii care lucrau aici. Tot aceștia spuneau că vor reuși să termine și lucrarea până se va răci vremea. „Nu vedeți câți suntem aici la muncă? Numai când s-a lucrat la asfaltarea străzii A.I. Cuza a mai fost o astfel de mobilizare. Refacem trotuarele și asfaltăm și strada, o să vedeți“, susținea unul dintre muncitori. Dacă se va lucra în același ritm, constructorii par să aibă șanse să termine lucrarea, dar rămâne de văzut și cât va rezista aceasta, în condițiile actuale de temperatură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS