17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMașină lovită cu bâta în trafic, după o urmărire pe DN 55

Mașină lovită cu bâta în trafic, după o urmărire pe DN 55

Un bărbat de 34 de ani, din localitatea doljeană Sadova, susține că, luni după-amiază, a fost urmărit în trafic, a fost amenințat cu un pistol, în comuna Malu Mare a fost blocat, iar mașina i-a fost lovită cu o bâtă. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere confirmă spusele acestuia. Pe imaginile video se observă cum un autoturism Audi intră în depășirea unei platforme, iar o persoană din Audi încearcă să dea cu o bâtă în autoturismul care tracta platforma.

Urmărirea în trafic s-a încheiat în comuna Malu Mare, unde mașina condusă de Cîrciu a fost lovită cu o bâtă

Potrivit unor surse judiciare, scandalul a început la un centru de dezmembrări din comuna Teasc, pe fondul unui conflict mai vechi între Iulian Cîrciu, cel care conducea autoturismul care tracta platforma, și Andrei Lazăr, acesta din urmă fiind implicat în mai multe scandaluri în ultimii ani.
De acolo, Cîrciu a plecat la volanul unui Rover, cu care tracta o platformă, însă a fost urmărit de două autoturisme, un Audi și un Lexus. Iulian Cîrciu a povestit pentru GdS că cel care scoate bâta pe geamul autoturismului Audi, unul cu volanul pe partea draptă, este chiar Andrei Lazăr, cu care, într-adevăr, a avut un conflict mai vechi. „Între mine și Lazăr există un conflict mai vechi, pentru că acum patru ani m-a tăiat într-un bar din Craiova. Atunci a primit o amendă de 1.000 de lei pentru fapta sa. Ieri (luni – n.r.), l-am întâlnit la un centru de dezmembrări din Teasc, unde a izbucnit o altercație. După ce am plecat, am fost urmărit în trafic, iar ce se vede pe imaginile video este numai o parte din ce s-a întâmplat. La intrare în Malu Mare, Lazăr s-a apropiat de mine și mi-a bătut cu un pistol în geam, după care ne-am lovit cu mașinile de două ori. A treia oară, așa cum se vede și în imagini, a scos o bâtă pe geam și mi-a lovit mașina, iar mai departe am lovit în plin autoturismul Lexus care a reușit să mă blocheze. Am coborât din mașină și am fugit într-un service din zonă, iar cel cu Lexusul s-a întors și a încercat să mă lovească. După aceea mi-au luat cheile de la mașină și au plecat“, a povestit Iulian Cîrciu. Acesta din urmă a mai explicat că nu este sigur cine conducea autoturismul Lexus.
Întrebați despre această situație, polițiștii doljeni au confirmat incidentul și au precizat că fac cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat. „Se fac cercetări pentru stabilirea participației penale a tuturor persoanelor implicate în conflict, se audiază martori. Cercetările se fac sub supravegherea unui procuror și a fost întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice“, au precizat, pentru GdS, reprezentanții IPJ Dolj.

Lazăr doar ce scăpase de controlul judiciar

În ianuarie, anul acesta, Andrei Lazăr a fost arestat preventiv în două dosare penale. În primul, anchetatorii au reținut că, pe 14 februarie 2016, în incinta Casei de Cultură a Studenților din Craiova a avut loc o altercație în urma căreia Viorel Cătălin Tudor, de 34 de ani, a fost înjunghiat în spate cu un cuțit de Andrei Lazăr. După finalizarea anchetei, Lazăr a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Pe 26 ianuarie, la aproape un an de la comiterea faptelor, procurorii craioveni au susținut că Lazăr a încălcat condițiile controlului judiciar, așa că au cerut și obținut arestarea preventivă a acestuia. Lazăr a stat în arest până în martie, când a fost pus din nou sub control judiciar. Măsura i-a fost revocată în octombrie de Judecătoria Craiova, în ciuda opoziției procurorilor.
Tot în ianuarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din Craiova au cerut și obținut arestarea preventivă a nouă persoane acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc, printre acestea fiind și Andrei Lazăr. După ce a fost eliberat din arest, tot în martie, Lazăr a fost pus sub control judiciar, iar pe 1 noiembrie Tribunalul Dolj a hotărât să nu mai prelungească măsura preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS