6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExcelența în afaceri, premiată la Gala Topul Firmelor

Excelența în afaceri, premiată la Gala Topul Firmelor

 

Aproximativ 200 de antreprenori doljeni au fost premiați de Camera de Comerț și Industrie Dolj, într-un cadru festiv, pentru activitatea pe care au desfășurat-o anul trecut. Anul acesta au intrat în Topul firmelor doljene 2.327 de societăţi, cu 107 mai multe decât anul trecut. Organizatorii au motivat că printr-o astfel de gală se premiază mediul economic, antreprenorii și angajatorii, care reprezintă „principala forță de dezvoltare a acestei țări“.

Cele mai bune firme din Dolj, cu performanțe economice notabile în 2016, au fost premiate vineri seara, la Ramada Plaza din Craiova, în cadrul unui eveniment de înaltă ținută, numit Gala Topul Firmelor. O dată pe an, firmelor care au excelat în afaceri le sunt recunoscute meritele într-un cadru de acest gen, iar datele de contact ale companiilor cu afaceri bune și foarte bune sunt prezentate în catalogul Topul Firmelor Doljene. Camera de Comerț și Industrie (CCI) Dolj, în calitate de organizatoare a celei de-a XXIV-a ediții a Galei Topul Firmelor, a dorit să acorde acestui eveniment o importanță aparte anul acesta, motivând că mediul local de afaceri trebuie încurajat prin toate mijloacele, iar antreprenorilor locali trebuie să le fie recunoscute meritele la cel mai înalt nivel. Firmele care au avut rezultate notabile anul trecut au primit, vineri seara, diplome, trofee și catalogul Topul Firmelor Doljene.
Potrivit datelor furnizate de CCI Dolj, în Topul Firmelor Doljene din acest an sunt incluse 2.327 de firme, pe locuri de la 1 la 10, structurate pe mai multe domenii mari de activitate: cercetare-dezvoltare și high-tech; industrie; agricultură, silvicultură; construcții; servicii; comerț; turism. În acest an au fost incluse în top cu 107 firme mai multe decât anul trecut, reprezentanții CCI Dolj motivând că au fost mai multe societăți care au îndeplit condițiile generale pentru a fi premiate. Au intrat în top doar firmele care au avut o cifră de afaceri notabilă, care au înregistrat profit, care nu au avut datorii către stat. Nu au fost incluse în top firmele aflate în insolvență. Pe locurile 1-3 în top s-au situat 1.309 firme, care s-au remarcat prin rezultate financiare deosebite.
Circa 200 de antreprenori și invitați din diverse domenii s-au aflat la Gala Topul Firmelor, organizată în acest an. În cadrul evenimentului de premiere, președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, Dragoș Troanță Turculeanu, a precizat: „Gala Topul Firmelor, ediția cu numărul 24, este cel mai important eveniment de business din regiune. Continuând tradiția de peste 20 de ani, sărbătorim împreună succesul afacerii dumneavoastră. Vorbim aici despre afaceri de succes, productivitate, cultură organizațională, viziune și management performant. (…) În această seară premiem lideri. Vă premiem pe dumneavoastră. Premiem mediul economic, companiile de top, angajatorii – principala forță de susținere și de dezvoltare a acestei țări. Forța economică a Doljului se datorează eforturilor, abnegației și sacrificiilor pe care, adesea, dumneavoastră, oamenii de afaceri, le faceți“.

Topul Firmelor, în cifre

Societățile care înregistrează de ani buni rezultate notabile în afaceri au primit trofee de excelență. Unele au primit astfel de distincții pentru că s-au situat trei, cinci sau zece ani consecutiv în top, în timp ce alte firme au primit asemenea distincții pentru că au împlinit 19 sau 20 de ani consecutivi de prezență în top sau chiar 25 de ani de existență pe piață, lucru deloc ușor în actuala economie de piață din România.
Clasamentul Topul Firmelor 2016, privit din punct de vedere al domeniilor de activitate, a fost structurat pe domenii, iar în cadrul fiecărui domeniu au fost structurate firmele pe clase de mărime (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii, mari și foarte mari). Structura pe domenii a fost următoarea: din totalul celor 2.327 de companii situate pe locurile 1-10, un număr de 785 de firme (33,73 %) activează în domeniul comerțului, urmând serviciile cu 684 de firme – 29.39%, industria cu 389 de firme (16,72%), construcțiile, cu 166 de firme (7,13%), cercetarea 107 firme (4,6%), turismul cu 101 firme (4,34%), agricultura, cu 97 de firme (4,17%).
Cifra de afaceri totală a firmelor care au intrat în topul pe 2017, pentru activitatea de anul trecut, a fost de 17,668 miliarde de lei. Profitul din exploatare realizat de companiile premiate a fost de 1,365 miliarde de lei, iar numărul total de salariați ai acestor firme a fost de 47.780 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS