Acasă Local Dolj Capotescu și finii săi, la judecată

Capotescu și finii săi, la judecată

-

Laurențiu Capotescu (cel din mijloc) a fost arestat preventiv și în mai 2011, într-un dosar de fraude informatice, iar în octombrie 2012 a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare
Laurențiu Capotescu (cel din mijloc) a fost arestat preventiv și în mai 2011, într-un dosar de fraude informatice, iar în octombrie 2012 a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, ieri, începerea judecării a 13 inculpați, acuzați că au racolat mai multe tinere într-un club din Craiova și le-au obligat să se prostitueze în Spania. 

Patru inculpați din acest dosar – Sorin Ciucă, Laurențiu Capotescu (zis Pătatu), Cristian Bulacu și Alin Florescu – au fost reținuți de procurorii DIICOT la începutul lunii aprilie, când au fost acuzați de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.
În urma anchetei, procurorii au stabilit că, începând din 2014, inculpații au obligat să se prostitueze mai multe tinere și minore, care au fost racolate dintr-un club din Craiova. „Inculpații au profitat de naivitatea, situaţia materială precară, lipsa educaţiei și starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, multe minore și aflate în situație conflictuală cu familia, pentru a le recruta fie prin inducere în eroare, în sensul că le promiteau locuri de muncă în străinătate bine remunerate. Inculpatul Capotescu Gheorghe Laurențiu a folosit un club de noapte situat pe raza municipiului Craiova în scopul recrutării victimelor, majoritatea minore, oferindu-le «locuri de muncă» și iluzia unei vieți confortabile“, au explicat procurorii DIICOT. Aceștia din urmă au mai reținut că o parte dintre tinerele racolate în Craiova au fost duse în Spania, unde au fost constrânse să se prostitueze. „Odată ajunse în Spania, victimele erau constrânse de către inculpați să se prostitueze, în condițiile în care nu cunoșteau limba și nu dispuneau de resurse financiare pentru a se întoarce în țară în momentul în care își dădeau seama de situația reală. Atunci când victimele își exprimau dorința de a rupe legătura cu inculpații, aceștia le amenințau, folosindu-se și de relația pe care o aveau cu inculpatul Capotescu Gheorghe Laurențiu, care intervenea cu amenințări, uneori personal, în demersul celorlalți doi inculpați, în scopul de a păstra controlul asupra victimelor“, au mai explicat procurorii DIICOT. În schimb, Bulacu și Florescu, finii lui Capotescu, au fost acuzați că induceau victimele în eroare „în sensul că vroiau un viitor comun cu persoanele vătămate, fie le promiteau locuri de muncă mai bine plătite în străinătate (barmanițe, dansatoare și nicidecum practicarea prostituției)“, după cum au mai reținut anchetatorii.

Poate începe judecarea inculpaților

Procurorii DIICOT au încheiat cercetările și dispus trimiterea în judecată a 13 inculpați la jumătatea lunii iulie, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Pe lângă Sorin Ciucă, Laurențiu Capotescu, Cristian Bulacu și Alin Florescu, au mai fost deferiți justiției inculpații Marius Mitrulescu, Cristian Barbu, Maria Ciucă, Constanța Dobrin, Florentina Dunăreanu, Laura Dunoiu, Teodora Gheorghe, Ana-Maria Lopățel și Mihaela Tucă. În acest dosar s-au constituit părți vătămate 22 de tinere.
Dosarul a intrat în procedură de cameră preliminară, iar marți, pe 14 noiembrie, magistrații doljeni au respins toate cererile formulate de inculpați și au dispus începerea procesului.
Cu câteva zile mai înainte, pe 9 noiembrie, Tribunalul Dolj a hotărât să mențină măsura arestului preventiv dispusă încă de pe 6 aprilie față de Capotescu. În schimb, Marius Mitrulescu, Cristian Bulacu și Alin Florescu rămân arestați la domiciliu, iar Ciucă rămâne în continuare sub control judiciar.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.