Acasă Local Dolj Bulgăroaică acuzată de fraude informatice, eliberată din penitenciar

Bulgăroaică acuzată de fraude informatice, eliberată din penitenciar

-

Unul dintre cele patru dispozitive tip gură de bancomat a fost montat de inculpați, pe 14 iulie 2016, pe un bancomat de pe strada 1 Decembrie 1918 din Craiova
Unul dintre cele patru dispozitive tip gură de bancomat a fost montat de inculpați, pe 14 iulie 2016, pe un bancomat de pe strada 1 Decembrie 1918 din Craiova

Magistrații craioveni au dispus eliberarea condiționată din penitenciar a unei bulgăroaice de 30 de ani, condamnată pentru comiterea de infracțiuni informatice. În schimb, judecătorii mehedințeni au refuzat eliberarea partenerului femeii, tot un cetățean bulgar, care a primit aceeași pedeapsă.
Cetățenii bulgari Anton Asenov și Krasimira Kevreva, ambii de 30 de ani, au fost arestați pe 15 iulie, anul trecut, în urma unei acțiuni a ofițerilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova.
Oamenii legii au precizat atunci că cei doi bulgari au fost prinși după ce un cetățean a sesizat faptul că a observat un dispozitiv de skimming montat pe un bancomat din cartierul craiovean Brazda lui Novac. În urma sesizării, cercetările au fost preluate de procurorii DIICOT, iar cei doi suspecți au fost depistați în noaptea de 14 spre 15 iulie 2016, pe terasa unui hotel din municipiu. Asupra celor doi bulgari, ofițerii BCCO au găsit 13 carduri bancare, șase cartele telefonice, un dispozitiv pentru copierea datelor cardurilor de credit, sumele de 400 de euro, 400 de leva şi 129 de lei. De asemenea, oamenii legii au descins şi în camera de hotel unde erau cazaţi cei doi, de unde au ridicat alte șapte dispozitive de tip skimming (baghete prevăzute cu camere de filmat, guri de bancomat), două laptopuri și diverse înscrisuri.
În urma cercetărilor, anchetatorii au mai stabilit că, înainte să fie prinși în Craiova, cei doi bulgari ar fi fraudat bancomate din mai multe orașe din zona de sud a țării. Cei doi nu stăteau mai mult de trei-patru zile într-un oraș, timp în care montau aparatura pentru copierea datelor cardurilor de credit și schimbau hotelurile pentru a nu fi depistați.
În octombrie, anul trecut, cei doi inculpați au fost trimiși în judecată pentru deținere de instrumente în vederea falsificării de valori și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, iar în februarie, anul acesta, au și fost condamnați.
Încă de la începutul procesului, cei doi cetățeni bulgari și-au recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepselor și au fost condamnați la câte un an și zece luni de închisoare cu executare pentru infracțiunile comise.
Ulterior, la sfârșitul lunii octombrie, Krasimira Kevreva a fost eliberată condiționat din Penitenciarul Craiova printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova. Anton Asenov, care își execută pedeapsa în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, nu a reușit să-i convingă pe judecători, așa că a rămas încarcerat. Astfel, pe 31 octombrie, Judecătoria Drobeta Turnu Severin i-a respins cererea de eliberare condiționată. Ulterior, condamnatul a formulat o altă cerere de eliberare, care urmează să fie judecată tot de magistrații mehedințeni.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.