11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria din Motru, cu administraţia în aer

Primăria din Motru, cu administraţia în aer

A patra încercare de întrunire a Consiliului Local Motru
A patra încercare de întrunire a Consiliului Local Motru

Consiliul Local din Motru se află în continuare într-un blocaj. A treia şedinţă convocată la sfârşitul săptămânii trecute nu a mai avut loc. Primarul din Motru, Gigel Jianu (PNL), este nemulţumit că aleşii PSD şi viceprimarul social-democrat Cosmin Morega, refuză să participe la şedinţele Consiliului Local, deşi au majoritatea şi ar putea decide prin vot care sunt proiectele benefice pentru municipiu. Edilul Gigel Jianu a precizat că proiectele propuse în ultimele trei şedinţe care nu s-au ţinut depăşeşc 1,1 milioane de lei. „Am organizat trei şedinţe într-o singură săptămână. Nu înţeleg care este dorinţa dumnealor. Nu ştiu dacă există un precedent la nivel naţional ca un consiliu local să nu se întrunească de trei ori. Sigur că este vorba de şedinţe extraordinare“, a spus Gugel Jianu.

Proiectele sunt blocate

Primarul din Motru a declarat că propusese proiecte legate de organizarea Centenarului Marii Uniri, lucrări de infrastructură şi altele. Edilul spune că este necesar ca proiectele să aibă girul aleşilor locali, pentru că altfel nu pot fi puse în practică. „Avem proiecte de infrastructură şi un proiect important dedicat sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire. Nu ştiu cum poate cineva să se opună la asemenea proiecte“, a menţonat Gigel Jianu. Edilul a spus că de un an a încercat să colaboreze cu viceprimarul PSD, Cosmin Morega, dar că nu a reuşit. La rândul său, viceprimarul din Motru, Cosmin Morega, susţine că primarul doreşte să aloce fondurile după propriile interese care nu au legătură cu interesul locuitorilor din Motru.

Nu participă nici PMP sau alesul independent

Gigel Jianu este de părere că se doreşte un blocaj al administraţiei locale din Motru, din moment ce nici liderii PSD Gorj, Florin Cârciumaru şi Mihai Weber, nu au arătat disponibilitate să soluţioneze conflicul de la Motru. Consilierul independent din Motru, Ion Sanda, a declarat, la rândul său, că nu participă la şedinţe pentru că este sigur că aleşii de la PSD şi de la PSRo nu participă. Cu toate acestea, Ion Sanda susţine că este interesat personal de votarea unui proiect de infrastructură. Cu toate acestea a decis să nu se prezinte la întrunirile Consiliului Local din Motru. De asemenea, Alexandru Glomnicu de la PMP a declarat că nu a ajuns la şedinţele Consiliul Local pentru că îl doare spatele. Glomnicu susţine că poate ajunge doar pe targă la primărie, întrucât este foarte bolnav. „Eu am probleme medicale şi nu pot să vin pe targă la şedinţe. Dacă aş fi sănătos m-aş prezenta. Am documente medicale“, a precizat Alexandru Glomnicu. Următoarea şedinţă a Consiliului Local Motru este programată marţi, de la ora 16.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS