5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTinerii din Dolj, invitaţi să se înscrie la workshop-urile organizate de Asociaţia Tinerilor cu Iniţiativă

Tinerii din Dolj, invitaţi să se înscrie la workshop-urile organizate de Asociaţia Tinerilor cu Iniţiativă


Asociaţia Tinerilor cu Iniţiativă din Zona Olteniei doreşte să invite toţi tinerii din Judeţul Dolj să se înscrie la workshop-urile ce se vor organiza în perioada 13 noiembrie-1 decembrie 2017. Înscrierile se vor face până pe data de 10 noiembrie la sediul asociaţiei în Craiova, Str Nicolae Titulescu, nr.66 A, sau prin intermediul formularului online pus la dispoziţie pe pagina de facebook şi pe blogul asociaţiei.
Proiectul se adresează unui public ţintă format din 100 de tineri aflaţi în situaţie de excluziune socială – tineri cu oportunităţi reduse: tineri care provin din sistemul instituţionalizat, tineri cu situaţii materiale deficitare sau care întâmpină diferite obstacole sociale în vederea obţinerii unui loc de muncă.
Tinerii vor participa în cadrul proiectului la workshop-uri pe teme diverse ce vor viza: competentele antreprenoriale, voluntariatul, respectarea drepturilor omului şi obligaţiile legate de accesul la serviciile sociale de bază şi la alte dimensiuni ale asistenţei sociale, comunicare organizaţională, un bun interviu la angajare şi scrierea unui CV calitativ.
Proiectul “Inserţia Socială a Tinerilor Defavorizaţi”, se derulează în perioada octombrie-decembrie şi este finanţat de Consiliul Judeţean Dolj din fondurile bugetului Judeţului Dolj alocate pentru activităţi nonprofit de interes judeţean pentru anul 2017. Parteneri in cadrul proiectului: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj si Universitatea din Craiova.
În data de 31.10.2017 a fost organizată Conferinţa de presa pentru lansarea proiectului, unde cei peste 250 de participanţi au fost informaţi cu privire la activităţile proiectului. La conferinţă au fost prezenţi şi reprezentanţi ai partenerilor proiectului/autoritati locale: din partea Universităţii din Craiova domnul prof.univ.dr.ing. Leonardo Geo Mănescu şi prof. dr. ing. Daniela Roşca, iar din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj – psiholog Anda Irina Sava, care au încurajat implicarea tinerilor in astfel de proiecte ce conduc la dezvoltarea lor atât personală cât şi profesională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS