16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn doljean a dus la poliție o geantă plină cu bani

Un doljean a dus la poliție o geantă plină cu bani

Bărbatul care a găsit geanta s-a întâlnit cu femeia  care o pierduse la Secția 3 Poliție Craiova
Bărbatul care a găsit geanta s-a întâlnit cu femeia care o pierduse la Secția 3 Poliție Craiova

Un bărbat, de 50 de ani, angajat al Companiei de Apă Craiova, a dovedit că spiritul civic nu a dispărut încă. Este vorba de Cristian Ilie, care a predat la poliție o geantă în care se afla suma de 3.370 de lei, pe care o găsise pe strada Împăratul Traian din municipiu.
Potrivit polițiștilor doljeni, în cursul zilei de luni, la Secția 3 s-a prezentat bărbatul respectiv, domiciliat în comuna doljeană Secui, care a explicat că a găsit pe stradă o sumă mare de bani.
„Acesta a declarat faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 12.45, în timp ce se deplasa pe strada Împăratul Traian din Craiova, a găsit o geantă de damă, culoare negru, în care a observat o sumă importantă de bani, precum și documente de identitate. Bărbatul a verificat zona pentru a identifica persoana care a pierdut geanta respectivă, însă nu a putut observa pe nimeni, motiv pentru care s-a deplasat la sediul Secției 3 Poliție și le-a predat oamenilor legii geanta în care a fost găsită suma de 3.370 de lei și documente de identitate“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
În timp ce bărbatul le explica polițiștilor în ce zonă a găsit geanta, la Secția 3 a ajuns și femeia care o pierduse, o craioveancă de 60 de ani.
Femeia și-a recuperat bunurile pierdute și a avut ocazia să-i mulțumească personal doljeanului care a ales să ducă la poliție banii găsiți. Suma de bani fusese strânsă de craioveancă în ultima perioadă de timp și urma să o trimită fiicei sale, care locuiește în străinătate.

10.000 de lei, uitați într-o benzinărie

Doljeanul Cristian Ilie nu este singurul care a ales să ducă la poliție o sumă importantă de bani pierdută. La începutul lunii iulie, un tânăr de 23 de ani, din comuna Perișor, a predat la poliție o borsetă în care se aflau peste 10.000 de lei.
Mădălin Adam, căci despre el este vorba, le-a povestit polițiștilor că a găsit borseta pe unul din rafturile stației peco unde lucrează. Când a observat că în borsetă era o sumă mare de bani, tânărul nu a stat pe gânduri și a predat-o polițiștilor doljeni.
„În aceasta se aflau 10.000 de lei, care erau legaţi cu un elastic, şi încă 91 de lei, care erau într-un alt buzunar al poşetei. Am găsit acolo şi buletinul doamnei respective, precum şi al fiului acesteia. Iniţial, eu şi colegele mele ne-am gândit să ţinem geanta acolo, pentru că poate femeia îşi dă seama şi se întoarce. Apoi am vrut să mă duc eu la Băileşti, la adresa doamnei, dar m-am gândit că poate nu este acasă. După aceea, am mers la poliţie şi am predat borseta cu actele şi cu toţi banii. Am avut noroc că unul dintre poliţişti era din Băileşti şi o cunoştea personal pe femeia care pierduse servieta“, a povestit pentru GdS Mădălin Adam.
Polițiștii au stabilit că bunurile au fost uitate de o femeie de 41 ani, din Băilești, care a oprit la benzinărie în drum spre Craiova. Suma de 10.000 de lei era pentru consultaţiile fiului ei, care suferă de sindrom Down.
Cu nici o lună în urmă, pe 30 octombrie, doi craioveni s-au prezentat la sediul Secției 4 Poliție din municipiu și le-au predat polițiștilor 500 de lei, bani găsiți pe stradă.
Este vorba de Irina Larisa Bulugea, de 30 de ani, și cumnatul său, Dorinel Marius Bulugea, de 24 de ani, ambii din municipiul Craiova, care le-au povestit polițiștilor că au găsit banii pe trotuar, în zona Liceului „Tudor Arghezi“. Polițiștii craioveni fac cercetări pentru a identifica persoana care a pierdut cei 500 de lei.
În toate cazurile, cei care au găsit și predat banii au fost felicitați de polițiștii craioveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS