17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStarea tehnică a mașinilor, verificată în trafic

Starea tehnică a mașinilor, verificată în trafic

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) Dolj, însoțiți de polițiști din cadrul Serviciului Rutier, au ieșit, ieri, pe șoselele din județul Dolj, obiectivul acțiunii fiind depistarea autoturismelor care circulă deși prezintă diverse defecțiuni tehnice.

Inspectorii RAR au verificat starea tehnică a autoturismelor oprite în trafic de polițiștii  Serviciului Rutier
Inspectorii RAR au verificat starea tehnică a autoturismelor oprite în trafic de polițiștii Serviciului Rutier

Oamenii legii nu au vizat toate autovehiculele, ci numai pe cele cu masa de până la 3,5 tone sau cu capacitatea de transport de cel mult 8+1 locuri. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, inspectorii RAR au urmărit depistarea defecțiunilor la sistemul de frânare, mecanismul de direcţie sau instalaţia de iluminare ale autoturismelor oprite în trafic, însă au verificat și dacă șoferii folosesc lumini de altă culoare sau intensitate ori au aplicate pe geamuri folii omologate. În plus, au fost verificate informațiile din certificatele de înmatriculare, dar și dacă autoturismele oprite au valabilă inspecţia tehnică periodică.
Ieri-dimineață, mai multe echipaje de polițiști și inspectorii RAR au mers pe DN 55, unde au oprit zeci de mașini. În fața oamenilor legii, șoferii care știau că au mașinile în regulă au susținut că astfel de controale în trafic sunt binevenite. „Am mai fost oprit de RAR și nu au găsit nici o problemă la mașină, așa că nu îmi fac griji nici acum“, a explicat șoferul unui Audi.
În schimb, șoferul unui autoturism Suzuki, pe care polițiștii l-au pus să înlocuiască pe loc becurile de tip led cu cele originale, a susținut că oamenii legii ar trebui să „se ia“ de cei care circulă cu autoturisme cărora nu le funcționează deloc farurile.
Polițiștii doljeni au mai precizat că rezultatele acțiunii vor fi făcute publice în cursul zilei de astăzi.
Ultima astfel de acțiune a fost organizată pe șoselele din Dolj în zilele de 29 și 30 mai, ocazie cu care au fost aplicate 259 de sancțiuni contravenționale, dintre care 49 pentru defecţiuni tehnice, 9 pentru lipsă ITP și 201 pentru alte abateri.
Tot cu ocazia acestei actiuni, au fost reţinute 18 permise de conducere și au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare (18 pentru defecţiuni tehnice și 7 pentru lipsă ITP).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS