3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA condus băut, fără permis şi a incendiat casa părintească

A condus băut, fără permis şi a incendiat casa părintească

Trimis în judecată într-un dosar de lovire și distrugere prin incendiere,  bărbatul de 36 de ani a fost prins de polițiști conducând băut și fără permis
Trimis în judecată într-un dosar de lovire și distrugere prin incendiere, bărbatul de 36 de ani a fost prins de polițiști conducând băut și fără permis

Judecătorii din Filiași au hotărât, ieri, să aresteze preventiv un bărbat de 36 de ani, din Răcarii de Sus, prins conducând băut și fără permis. Același bărbat a fost trimis în judecată de curând într-un dosar în care este acuzat că și-a lovit mama, după care a incendiat casa în care locuia împreună cu părinții săi.

Conducerea unui autoturism cu permisul suspendat și sub influența băuturilor alcoolice, acestea sunt ultimele două infracțiuni comise de Marius Statie, de 36 de ani, din comuna Răcarii de Sus, după cum susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj.
Bărbatul a fost depistat de polițiști sâmbătă seară, în jurul orei 21.30, conducând un autoturism Dacia Solenza pe DE 70, în localitatea Răcarii de Sus, deși avea permisul de conducere suspendat. De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, oamenii legii au stabilit că doljeanul s-a urcat băut la volan. Marius Statie a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge, iar după efectuarea analizei probelor biologice s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 2,55 gr/l alcool în sânge atunci când a fost oprit de polițiști în trafic.
În cursul zilei de luni, bărbatul de 36 de ani a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor și încarcerat în arestul IPJ Dolj, iar ieri a fost dus la Judecătoria Filiași cu propunere de arestare preventivă. Instanța de judecată a emis pe numele inculpatului un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile.
Mai trebuie spus că, la sfârșitul anului 2011, același Marius Statie a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare tot pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Judecat pentru lovire și distrugere prin incendiere

Acestea nu sunt singurele probleme penale ale doljeanului de 36 de ani, care era sub control judiciar dispus de procurorii din Filiași încă de pe data de 21 iulie, după ce a fost acuzat de comiterea altor infracțiuni – distrugere prin incendiere și lovire.
În acest dosar, inculpatul a fost trimis în judecată la jumătatea lunii septembrie, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Filiași. Anchetatorii au reținut că, în seara zilei de 19 iulie, Marius Statie, „în timp ce se afla la domiciliul său împreună cu părinţii, în jurul orelor 22.30, pe fondul consumului de alcool şi în urma unor discuţii contradictorii cu mama sa, a dat foc unor obiecte de îmbrăcăminte din interiorul locuinţei, iar focul a cuprins tot imobilul, care a ars în proporție de aproximativ 80% din suprafaţa de locuit, extinzându-se şi la acoperişul imobilului. Focul a fost stins de pompieri din cadrul ISU Dolj, care au stabilit ca sursă probabilă de producere „folosire intenţionată a focului deschis“. În urma efectuării cercetării la fața locului, precum și din verificările efectuate s-a stabilit că, înainte de a incendia locuința, bărbatul a agresat-o fizic pe mama sa“. Ulterior, procurorii din Filiași au hotărât să-l pună sub control judiciar pe inculpat pentru o perioadă de 60 de zile, măsură care a fost prelungită de instanță cu alte 60 de zile pe data de 15 septembrie. Printre interdicțiile impuse de anchetatori s-a numărat și cea de a reveni la locuința părinților din comuna Răcarii de Sus.
Tot în septembrie, judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Filiași a dispus începerea procesului în acest dosar, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 7 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS