16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânărul care i-a spart nasul unui polițist, trimis în judecată

Tânărul care i-a spart nasul unui polițist, trimis în judecată

Procurorii craioveni au dispus trimiterea în judecată a unui tânăr de 25 de ani, acuzat că a lovit un polițist după ce s-a urcat băut la volan și a provocat un accident de circulație. Același tânăr a fost trimis în judecată și de procurorii din Balș, într-un dosar în care este acuzat de tâlhărie.

Incidentul în urma căruia a fost rănit agentul de poliție a avut loc în noaptea de 20 spre 21 septembrie, în comuna doljeană Pielești. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat că, în acea noapte, în jurul orei 4.00, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Pieleşti au fost sesizaţi de un bărbat din localitate despre faptul că un autoturism a ieşit de pe șosea și i-a lovit autoturismul care era în fața porții. La fața locului a fost trimis un echipaj de polițiști, aceștia din urmă stabilind că un autoturism BMW înmatriculat în Franţa, condus pe DN 65 de Adrian Grigorie, de 25 de ani, din oraşul Balş, a derapat şi a lovit un autoturism şi mai multe utilaje agricole ce se aflau în afara părţii carosabile. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,87mg/l alcool pur în aerul expirat.
Oamenii legii au mai susținut că atât șoferul, cât și Cătălin Șerban, de 24 de ani, pasager în autoturismul BMW, au devenit violenți, motiv pentru care au fost imobilizați și duși la secție. Pe drum, Grigorie ar fi lovit cu capul în figură pe unul dintre cei doi polițiști de la Secţia 5 Poliţie Pieleşti, pe agentul principal Sorin Cepoi. „Atât conducătorul auto, cât şi pasagerul se manifestau violent, motiv pentru care au fost imobilizaţi. În timp ce se deplasau către sediul secţiei, G. Adrian l-a lovit cu capul în zona feţei pe unul dintre agenții de poliție, provocându-i leziuni“, au explicat polițiștii doljeni. Grigorie a fost arestat preventiv pe 22 septembrie, printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de ultraj și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Ulterior, pe 13 octombrie, aceeași instanță a dispus prelungirea mandatului de arestare emis pe numele tânărului de 25 de ani. Între timp, inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii craioveni, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova.

Acuzați de tâlhărie în al doilea dosar

După incidentul din noaptea de 20 spre 21 septembrie, polițiștii doljeni au explicat că atât Grigorie, cât și Cătălin Șerban sunt suspectați de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie, faptă comisă în aceeași noapte, însă în orașul Balș.
Informația oferită de IPJ Dolj a fost confirmată mai târziu de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, care au cerut și obținut arestarea preventivă a lui Cătălin Șerban, acuzat că a furat dintr-un cazino suma de 4.500 de lei.
Anchetatorii au reținut că, în noaptea de 20 spre 21 septembrie, „inculpatul Şerban Cătălin, împreună cu alt inculpat major, a sustras prin ameninţare şi acte de violenţă, folosindu-se de un dispozitiv care genera şocuri electrice, suma de 4.500 de lei din incinta cazinoului SC Intergalactic Jakpot SRL“. Este vorba de un cazino din orașul Balș, județul Olt.
Cătălin Șerban a fost arestat preventiv tot pe 22 septembrie, însă printr-o hotărâre a Judecătoriei Balş, inculpatul fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată şi folosire fără drept de obiecte periculoase. Polițiștii din Olt nu au explicat în ce fel a fost implicat Grigorie în tâlhăria comisă de Șerban. Acesta din urmă, dar și și Cătălin Șerban au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, acest dosar fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Balș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS