10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLiberalii acuză: dezmăț de 250.000 de euro la stadionul din Craiova

Liberalii acuză: dezmăț de 250.000 de euro la stadionul din Craiova

Consilierii locali PSD și ALDE au aprobat ieri organizarea evenimentului de inaugurare a stadionului din Craiova, spectacol care va costa circa 250.000 de euro. Consilierii liberali au votat împotriva proiectului, pe care l-au catalogat „dezmăț pe bani publici“. Stadionul va fi inaugurat printr-o serie de evenimente care cuprind jocuri de lumini, lasere, proiecții video și concerte. 

Consilierii locali au fost chemați ieri de îndată să voteze proiectul prin care Primăria Craiova dorește să marcheze inaugurarea stadionului la a cărui construcție a contribuit cu circa cinci milioane de euro. Ședința de cinci minute a fost marcată de criticile aduse de consilierii PNL. „Nu înțeleg care a fost urgența pentru această ședință. Este firesc să fim chemați în regim de urgență, dar pentru lucruri cu adevărat importante sau pentru lucruri care nu pot fi anticipate ori apar pe neașteptate. Am fost sunat după-amiază (marți – n.r.) la 17.30 pentru o ședință de îndată. Am intrat să consult proiectul și ce am găsit acolo m-a uimit. Noi nu avem bani pentru alte lucruri, dar aruncăm 250.000 de euro din banii craiovenilor pentru aplauze. Mai aveam puțin și dădeam mici și bere“, a spus consilierul PNL Flavius Sirop. Apoi a continuat. „Cred că noi vrem, de fapt, să inaugurăm un nou ministru, pe domnul Paul Stănescu de la Vişina, altfel nu-mi explic unde era urgenţa în această bugetare. Firesc era ca…“, dar propoziția i s-a frânt. Președintele de ședință, consilierul PSD Gheorghe Nedelescu, a intervenit și i-a cerut să vorbească la subiect. „La subiect vorbesc“, i-a răspuns Sirop. „Inagurarea aceasta trebuie făcută în cadrul noului meci organizat acolo, poate să fie o ceremonie. Ne bucurăm cu toţii pentru această realizare pozitivă pentru oraşul nostru, dar să nu uităm că acest stadion a fost finanţat de Compania Națională de Investiții, a fost finanţat în perioada guvernului Cioloş. Suntem pentru acest proiect, dar suntem împotriva dezmățului pe bani publici, a manifestărilor cu caracter semielectoral. Noi asta vrem, să ne aplaudăm pe stadion cum se făcea odinioară. Parcă îmi amintesc de răposatul Vasile Bulucea (fost primar al Craiovei până în 2004 – n.r.). Speram că am depăşit această epocă. Sunt alte proiecte mult mai importante decât să plătim 250.000 de euro pe artificii într-o singură seară“, a concluzionat Sirop.

Dacă vrea toată țara, cu plăcere

Primarul Mihail Genoiu i-a răspuns spunând că toată România se interesează de stadionul din Craiova și că inaugurarea lui nu poate trece neobservată. „Bugetul alocat inaugurării a fost votat la începutul anului. Acum facem doar o informare a Consiliului Local. Dacă considerați că cea mai mare investiție din 1990 este un lucru care să treacă neobsevat… Suntem sunați de sute de oameni din toate colțurile ţării. Este o atmosferă mediatică în toată țara, să treacă așa, nevăzut… Acum stabilim că începem procedurile de achiziție a evenimentului de inaugurare“, a spus primarul. Când va fi organizat evenimentul de 250.000 de euro nu este clar. Primăria și-a luat o marjă de două luni, deoarece depinde de recepția lucrărilor și de preluarea construcției. Potrivit caietului de sarcini pe care va trebui să-l respecte firma ce va câștiga contractul de organizare a evenimentului, spectacolul constă în jocuri de lumini, lasere și concerte. „În perioada octombrie – decembrie 2017, după încheierea tuturor etapelor investiției, municipalitatea intenționează să organizeze un spectacol grandios, care să puncteze finalizarea lucrărilor și inaugurarea stadionului din Craiova. Gândit ca un eveniment unic, interactiv şi dinamic, spectacolul de inaugurare a noului stadion din Craiova este unul dintre reperele cele mai aşteptate de către craioveni și iubitorii sportului din zonă, dar și din țară, într-un sentiment de apartenenţă şi efervescenţă, într-o comunitate tot mai activă şi creativă. Show-ul este conceput drept unul spectaculos, de proiecții video și videomapping, atât pe exteriorul, cât și în interiorul stadionului, spectacol de lumini și lasere (…) Imnul Universității Craiova se va face din nou auzit în renașterea «spiritului Craiova Maxima», în interpretarea unor artiști de renume național. Din respect pentru ceea ce a reprezentat acest spirit, artiști importanți vor crea momente speciale în cadrul spectacolului de inaugurare: Andrei Păunescu, Ciri Mayer etc. Marile glorii ale Universității Craiova vor fi și ele prezente la inaugurarea noului stadion, când le vor fi decernate trofee. Zeci de artiști figuranți vor desena un spectacol din propriile trupuri, într-un concept legat de momentele importante ale istoriei clubului, stadionului, echipei și municipiului Craiova. Evenimentul de inaugurare va beneficia de o promovare intensă la nivel local și național, realizată prin toate mijloacele mass-media și prin transmiterea on-line și posibilitatea de difuzare pe posturile naționale de televiziune“, se arată în document.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS