Costi Tivig va fi înmormântat în această săptămână
Costi Tivig va fi înmormântat în această săptămână
Costi Tivig va fi înmormântat în această săptămână

Costi Tivig, un tânăr, de 25 de ani, din Târgu Jiu, a fost răpus de o boală incurabilă la numai 25 de ani. Târgujianul a început în urmă cu doar câteva luni lupta cu boala care l-a transformat fizic şi psihic. Din punct de vedere fizic a fost marcat de tratamentul pe care îl începuse, iar psihic devenise un om puternic. Acesta se ruga, la rândul său, pentru cei care luptă cu boala necruţătoare. Era un tânăr obişnuit, care a atras în jurul său sute de persoane care au strâns banii necesari pentru tratament. Fusese creat chiar un grup pe o pagină de socializare pentru cei care doreau să îl ajute pe Costi. Trupul tânărului a cedat însă la sfârşitul săptămânii trecute, nemairezistând tratamentului. „A luptat din răsputeri cu suferinţa, a luptat şi a pierdut. S-a stins cu ochii înlăcrimaţi şi privirile pline de deznădejde şi durere. A lăsat în urma lui un gol imens. Singurul loc, de unde nu îl poate lua nimeni, este inima noastră, şi unde va rămâne veşnic. Dumnezeu să te odihnească în pace Costy Tivig!“, a scris un apropiat pe pagina de socializare.

Ultimul mesaj al lui Costi Tivig

Costi Tivig a lăsat un ultim mesaj pe pagina sa de socializare, pe 4 septembrie. Le mulţumea celor care îi erau alături, moral şi financiar. Tânărul reuşise să meargă la tratament şi la o clinică din Viena. „Vreau să transmit un «Mulțumesc» din toată inima persoanelor pe care le cunosc personal sau nu, care au fost și care sunt alături de mine în cea mai grea perioada din viața mea, mulțumesc persoanelor care m-au ajutat atât din punct de vedere financiar, cât și moral! Au fost foarte multe mesaje pe care le-am primit de la voi și la care nu am reușit să răspund, cărora le mulțumesc pe această cale! Mulțumesc oamenilor cu suflet care m-au ajutat financiar, ați fost în număr foarte mare, dacă voi nu erați, eu nu eram acum aici! Vreau să știți că eu m-am întors de la Viena, doctorul de acolo mi-a recomandat un doctor din București, unde trebuie să fac șase ședințe de chimioterapie, din trei în trei săptămâni, chimioterapie pe care o voi primi din Viena, după care, cu ajutorul lui Dumnezeu, mă voi întoarce acolo pentru operație! Mulțumesc din tot sufletul TUTUROR, vă doresc multă sănătate, Dumnezeu să vă răsplătească! Vă salut cu respect pe fiecare în parte!“, a scris Costi Tivig.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.