16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Amenzi de 43.000 lei în domeniul silvic, după o acțiune de control a Poliției

Vâlcea: Amenzi de 43.000 lei în domeniul silvic, după o acțiune de control a Poliției

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu Poliția Orașului Horezu, au confiscat peste 280 metri cubi de material lemnos și au aplicat amenzi de 43.000 de lei, în cadrul unei acțiuni în domeniul silvic, a anunțat astăzi Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Valcea.

În perioada 3 – 6 octombrie, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, în colaborare cu Poliția Orașului Horezu și cu sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au organizat şi desfăşurat o acțiune de verificare a legalităţii activităţilor desfăşurate în domeniul silvic, verificând doi agenți economici cu sediul în comuna Costești.

Cu acest prilej au fost constatate încălcări ale prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, de către cei doi agenți economici, motiv pentru care polițiștii i-au sancţionat contravenţional, cu amenzi în cuantum de 43.000 de lei și au dispus confiscarea fizică și valorică a 287,18 metri cubi de material lemnos, lemn rotund de foc, diverse specii, în valoare de peste 50.000 de lei, după cum se precizează în comunicatul IPJ Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS