27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMunicipiul Târgu Jiu, o bombă ecologică din cauza gunoiului neridicat!

Municipiul Târgu Jiu, o bombă ecologică din cauza gunoiului neridicat!

Municipiul Târgu Jiu, o bombă ecologică
Municipiul Târgu Jiu, o bombă ecologică

Municipiul Târgu Jiu a intrat în cea de-a patra zi în care firma de salubritate nu ridică gunoiul din anumite cartiere. În mai multe zone ale orașului a fost sistată ridicarea gunoiului din cauza datoriilor istorice către Polaris. Pubelele din zonele respective au devenit adevărate focare de infecție, iar dacă Polaris nu va ridica gunoiul, acestea vor deveni un pericol pentru localnicii din municipiul Târgu Jiu. Firma de salubritate are de recuperat de la asociațiile de proprietari peste 2,5 milioane de lei și a decis, de la 1 octombrie, să nu mai ridice deșeurile menajere din cartierele rău-platnice din Târgu Jiu. Lăsarea gunoiului neridicat a atras foarte mulţi câini şi pisici în anumite zone şi chiar pe căutătorii de peturi şi resturi alimentare, care se bucură că nu mai sunt deranjaţi de maşinile Polaris.

Încep să ridice gunoiul doar dacă asociaţiile plătesc

Autoritățile locale i-au convocat pe reprezentanții asociațiilor de proprietari unde sunt înregistrate cele mai mari datorii, pentru a găsi împreună o soluție. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, le-a sugerat acestora să stabilească un grafic de eșalonare împreună cu reprezentanții Polaris, astfel încât firma să reia ridicarea gunoiului. Oamenii se întreabă de ce până acum nu a fost luată această măsură. Luis Popa, director Polaris, prezent la ședința organizată la Primăria Târgu Jiu, le-a explicat acestora că s-a schimbat legislația, lucru care permite sistarea ridicării deșeurilor menajere în caz de neplată. Totodată, autoritățile locale le-au solicitat președinților asociațiilor să meargă din ușă în ușă pentru a-i convinge pe oameni să-și achite datoriile
.
Prefectul de Gorj cere controale la Polaris și datornici

La rândul său, prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a cerut ieri verificări ale organelor abilitate la firma de salubritate Polaris, dar și la datornici. Măsura reprezentantului guvernului în teritoriu vine după ce conducerea Polaris a decis să nu mai ridice gunoaiele din mai multe cartiere, unde sunt înregistrate datorii mari la societatea de salubritate. Deja, ghenele din cartierele respective sunt sufocate de gunoaie, iar cetățenii se tem că se vor transforma în adevărate focare de infecție. „Vorbim despre una din cele mai grave situații cu care se confruntă municipiul Târgu Jiu“, susține prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, acesta solicitând tuturor factorilor implicați în această problemă să ia măsuri urgente pentru deblocarea situației. În caz contrar, se va lăsa cu sancțiuni, amenință prefectul de Gorj, Ciprian Florescu. Polaris are de recuperat milioane de lei de la asociaţiile de proprietari, firme ori gospodării din întreg judeţul, nu numai din Târgu Jiu. Cele mai multe datorii sunt foarte vechi, chiar și din anul 2012, în astfel de situații aflându-se și câteva instituții publice. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, vrea să afle dacă cei care înregistrează datorii au fost somați în timp util de către operatorul de salubritate, pentru a vedea dacă situația fără precedent de acum putea fi evitată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS