13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCorul și orchestra Filarmonicii Oltenia, alături de artiști celebri - Concert caritabil extraordinar pentru Diana Cazan

Corul și orchestra Filarmonicii Oltenia, alături de artiști celebri – Concert caritabil extraordinar pentru Diana Cazan

Să poată vedea. Iată care este cea mai mare dorință a Dianei Cazan, o tânără artistă din Craiova. Pe Diana a înzestrat-o divinitatea cu o voce de înger. Ne-o amintim de la concursurile de talente Vocea României sau X Factor. Melomanii craioveni o cunosc și de pe scena Filarmonicii Oltenia, acolo unde cântă de zece ani. Timbrul ei special, dar, mai ales, emoția puternică pe care o transmite cuceresc publicul. În spatele cântecului și al zâmbetului cald, Diana ascunde o dorință de o viață: să poată vedea lumea pe care o iubește.
„Deși Dumnezeu a ales să mă nasc cu probleme grave de vedere, am acceptat situația și mi-am adaptat stilul de viață situației mele. Mi-am dorit enorm să îmi termin studiile muzicale și să îmi clădesc o carieră în domeniu. Nu a fost ușor, dar mi-am ascultat întotdeauna inima și am mers mai departe, chiar și în cele mai dificile momente“, spune Diana.
Diagnosticată la naștere cu cataractă congenitală și strabism la ambii ochi, artista a fost operată pentru prima dată la vârsta de șase luni. La vârsta de 18 ani, Diana a primit un nou diagnostic: glaucom într-o stare avansată. Acum mai poate vedea doar în proporție de 20% cu ochiul drept și abia zărește cu ochiul stâng. Povestea de viață a Dianei se țese în jurul episoadelor de spitalizare și intervențiilor chirurgicale extrem de complicate. În spital l-a cunoscut și pe Theodor Emanuel, viitorul ei soț. Despre el spune că este un dar divin. Ca și Diana, Emanuel suferă de glaucom și cataractă, afecțiuni grave care l-au făcut să își piardă definitiv vederea la ochiul drept și i-au afectat deja 30% din vederea la ochiul stâng. Încercați de aceleași greutăți, cei doi tineri au pornit într-o luptă cu propriul destin. Refuză să se resemneze în fața unei condamnări mult prea nedrepte, aceea de a-și pierde definitiv vederea. Speranța, dar și șansele celor doi tineri sunt într-o clinică din China, de unde au primit confirmarea că afecțiunile lor se pot trata. Pentru acest lucru, însă, tinerii au nevoie de 50.000 de dolari.

Artiști pentru artiști

Până în prezent, Diana și Emanuel au reușit să strângă jumătate din suma de care au nevoie. Diferența speră să o poată colecta în urma unei acțiuni pentru care mai mulți artiști pregătesc un spectacol extraordinar, dedicat colegei și prietenei lor. Ei concertează pe 27 septembrie, pe scena Filarmonicii Oltenia, iar alături de ei va cânta pentru oamenii cu suflet mare chiar Diana.
Concertul va avea două părți, prima fiind susținută de orchestra și corul filarmonicii, iar a doua parte – de trupe și soliști iubiți din Oltenia. Recviemul lui Gabriel Faure, pentru soliști, cor și orchestră, va fi interpretat de orchestra și corul filarmonicii, alături de Diana Cazan, în calitate de soprană și baritonul Laurențiu Goșnea. Concertul se bucură și de sprijinul maestrului Alexandru Iosub, dirijor la Filarmonica Oltenia. În partea a doua, publicul se va bucura de piese celebre și interpretări de excepție asigurate de trupa Casual Band și MC Dorin Band. Intrarea la spectacol se face pe bază de invitație, care poate fi obținută contra unei donații de minimum 100 de lei. Donațiile în lei se pot face în contul RO 34 INGB 0000999900929365, deschis la ING Bank, pe numele Diana Elena Cazan. Mai multe detalii despre eveniment se pot obține prin e-mail, direct de la Diana sau Emanuel, la adresele: [email protected] și [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS