16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste o sută de șoferi, sancționați pentru depășirea vitezei legale

Peste o sută de șoferi, sancționați pentru depășirea vitezei legale

Polițiștii doljeni spun că au sancționat un șofer care  circula cu 160 km/h pe DE 70, în localiatea Răcarii de Sus
Polițiștii doljeni spun că au sancționat un șofer care circula cu 160 km/h pe DE 70, în localiatea Răcarii de Sus

Polițiștii Serviciului Rutier Dolj au organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, două acțiuni pe drumurile naționale și europene din Dolj, scopul fiind prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza vitezei excesive. În urma celor două acțiuni, oamenii legii au amendat peste 100 de șoferi pentru depășirea vitezei legale și au lăsat fără permise alți 24.
Prima acțiune de acest fel a fost organizată de polițiștii de la rutieră în cursul zilei de vineri, când au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenționale, dintre care 54 pentru depășirea vitezei regulamentare, restul de 40 fiind aplicate pentru constatarea unor alte abateri la regimul circulației rutiere. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de peste 26.000 de lei. De asemenea, oamenii legii au reținut 11 permise de conducere pentru viteză excesivă și au întocmit două dosare penale, unul pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat și altul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.
A doua acțiune a polițiștilor Serviciului Rutier a fost făcută duminică, împreună cu agenţi din cadrul Biroului Rutier Craiova şi formaţiunilor rutiere din Dolj. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în numai câteva ore au fost aplicate 97 de amenzi în valoare totală de peste 18.000 de lei.
59 de amenzi au fost date șoferilor care au încălcat regimul legal de viteză, totodată fiind reținute 13 permise de conducere și trei certificate de înmatriculare.
Oamenii legii au dat exemplu un cetățean francez de 20 de ani, care a fost depistat conducând un autoturism cu 160 km/h pe DE 70, în localitatea Răcarii de Sus. Șoferul a fost amendat cu 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS