17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFostul ministru Vâlcov, chemat la poliție o dată la două săptămâni

Fostul ministru Vâlcov, chemat la poliție o dată la două săptămâni

Fost ministru al finanțelor în guvernul Ponta și fost primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov a fost pus sub acuzare în mai multe dosare de corupție, unul fiind pe rolul Tribunalului Dolj (sursa: adevarulfinanciar.ro)
Fost ministru al finanțelor în guvernul Ponta și fost primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov a fost pus sub acuzare în mai multe dosare de corupție, unul fiind pe rolul Tribunalului Dolj (sursa: adevarulfinanciar.ro)

Judecătorii Tribunalului Dolj au hotărât, miercuri, să mențină măsura controlului judiciar dispusă de procurorii DNA încă din noiembrie 2015 față de Darius Vâlcov, fostul primar al Slatinei și fost ministru al finanțelor. În schimb, magistrații doljeni au dispus ca inculpatul să se prezinte la Poliția Slatina o dată la două săptămâni și nu săptămânal, ca până acum. În acest dosar, care a fost strămutat în iulie pe rolul Tribunalului Dolj, Vâlcov este acuzat de luare de mită și trafic de influență.
În rechizitoriul întocmit, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au reținut că, în perioada noiembrie-decembrie 2012, „inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, în calitate de primar al municipiului Slatina, i-a pretins unui om de afaceri – denunțător în cauză, aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 de lei, astfel încât denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate“. A fost vorba de un contract cu o valoare de 24.833.258 de lei fără TVA, ce a avut ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, a proiectelor tehnice și izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina. Anchetatorii susțin că în același fel a procedat Vâlcov și cu ocazia reabilitării centrului istoric al municipiului Slatina, dar și în cazul reabilitării reţelelor de apă din localitățile Potcoava şi Scorniceşti.
Acest dosar de corupție a fost înregistrat pe rolul Tribunalului București în noiembrie 2015, iar în ianuarie 2016, instanța a admis o excepție invocată de Vâlcov și au dispus ca acest dosar să fie judecat de magistrații Tribunalului Olt. Ulterior, la sfârșitul lunii iunie, anul acesta, Darius Vâlcov a formulat la Curtea de Apel Craiova o cerere de strămutare a dosarului, iar pe 14 iulie, instanța i-a admis acțiunea, a dispus ca inculpatul să fie judecat de Tribunalul Dolj și a menținut toate actele îndeplinite până la momentul strămutării dosarului de judecătorii din Slatina.
Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 13 septembrie, când judecătorii de la Tribunalul Dolj au menținut măsura controlului judiciar dispusă față de inculpat. Instanța a mai dispus ca Vâlcov să se prezinte la Poliția Slatina o dată la două săptămâni și nu săptămânal, așa cum fusese obligat până acum. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanță pentru data de 11 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS