16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi frați din Craiova, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Doi frați din Craiova, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Polițiștii de la Economic au găsit aproape 9.000 de pachete de țigări de contrabandă în pereții falși ai unei autoutilitare
Polițiștii de la Economic au găsit aproape 9.000 de pachete de țigări de contrabandă în pereții falși ai unei autoutilitare

Procurorii craioveni au hotărât să rețină doi craioveni, doi frați de 37 și 38 de ani, depistați în trafic în timp ce transportau cu o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria aproape 9.000 de pachete de țigări netimbrate. Polițiștii au dispus confiscarea țigărilor, dar și a unei sume importante de bani și a autoutilitarei.
Potrivit reprezentanților Inspctoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, în cursul zilei de luni, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul unui echipaj al polițiștilor de la Rutieră, au depistat în trafic, în comuna Leu, doi craioveni care transportau ilegal mai multe pachete de țigări netimbrate. Cei doi au fost identificați ca fiind frații Daniel și Ionuț Antonie, de 37, respectiv 38 de ani, primul fiind cel care se afla la volanul autoutilitarei. „Într-un compartiment ascuns (pereți dubli) au fost identificate 8.990 de pachete țigări (179.800 de țigarete) fără timbru de marcaj fiscal, provenite din contrabandă, precum și suma de 64.000 de lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării și au fost predate Direcției Regionale Vamale Craiova pentru calcularea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului. De asemenea, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării și suma de 64.000 de lei, totodată fiind indisponibilizat și autovehiculul respectiv“, au precizat polițiștii doljeni.
Cei doi craioveni, care sunt acuzați de comiterea infracțiunii de contrabandă, au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore și duși în arestul IPJ Dolj. Oamenii legii au mai precizat că cei doi suspecți vor fi duși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS