16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParcarea cu plată prin SMS în centrul Craiovei, în vigoare de azi

Parcarea cu plată prin SMS în centrul Craiovei, în vigoare de azi

Primăria Craiova a anunțat că lucrările de reabilitare a străzii A.I. Cuza, zona carosabilă, s-au finalizat, iar circulația rutieră urma să fie reluată ieri, începând cu ora 6.00.
Municipalitatea a precizat că, începând de astăzi, se va institui în zona centrală parcarea prin SMS. „Astfel, în parteneriat cu PICONET SRL, municipalitatea implementează serviciul TPARK® de plată a parcării prin SMS, astfel că şoferii vor putea plăti parcarea rapid şi simplu pentru o oră. Plata parcării se realizează prin trimiterea unui SMS la numărul scurt 7420 în care este menţionat codul aferent opţiunii de plată şi numărul de înmatriculare al maşinii, astfel: parcarea cu plată 385 NR. ÎNMATRICULARE (ex: 385 DJ00ABC) – pentru o oră de parcare – cost 0.50 €+ TVA.
După expedierea SMS-ului, utilizatorii primesc un mesaj care confirmă că parcarea a fost activată. Ex: DJ00ABC e parcat pentru 1 h în Craiova, parcarea cu plata. Plata expiră la 17/08/2017 14:35. Cost 0.50EUR+TVA/SMS. Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că parcarea nu a fost plătită. Două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare“, se arată în comunicatul primăriei.
Pentru a simplifica modalitatea de expediere a SMS-urilor de parcare, conducătorii auto au la dispoziţie aplicaţia mobilă gratuită TPARK pentru Android, iOS şi Windows Phone, prin intermediul căreia pot realiza plata parcării prin SMS fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare, în 29 de oraşe din România. Orarul parcării publice cu plată din centrul Craiovei este de luni până duminică, în intervalul 00.00-24.00. „Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobil este disponibil pentru utilizatorii reţelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom şi Vodafone, cu menţiunea că SMS-ul trimis în reţeaua Orange este taxat suplimentar cu 0,05€+TVA“, mai spune primăria.
Parcările publice cu plată prin SMS semnalizate în mod corespunzător sunt următoarele: str. Romul – 28 de locuri; str. A.I. Cuza (sectorul cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş) – 94 de locuri; str. C.S. Nicolaescu-Plopşor (sectorul cuprins între intersecţia cu str. A.I. Cuza şi intersecţia cu str. Olteţ) – 17 locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS