21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalInvitaţie la Gala de Operă, spectacol caritabil în Parcul Romanescu

Invitaţie la Gala de Operă, spectacol caritabil în Parcul Romanescu

Artiştii lirici ai Operelor Naţionale din România susţin un spectacol caritabil sâmbătă, 9 septembrie, începând cu ora 18.00, la Teatrul de Vară, din Parcul Naţional Nicolae Romanescu. Acţiunea are loc în cadrul proiectului umanitar „Fereastră spre noi“ şi îşi propune să strângă fonduri pentru tratamentul copiilor internaţi în Clinica de Oncopediatrie a Spitalului Clinic Judeţean Craiova.

Împreună putem ajuta copiii bolnavi de cancer

Cunoaşteţi sentimentul acela când ne trezim după un coşmar şi răsuflăm uşuraţi că totul a fost doar un vis. Privim viaţa dintr-o cu totul altă perspectivă şi realizăm că prea des ne împiedicăm de lucruri mărunte în agitaţia cotidiană. Conştientizăm atunci că ne numărăm printre cei cu adevărat norocoşi, că avem în jurul nostru oameni care ţin la noi şi avem parte de sănătate, motorul tuturor acţiunilor noastre.

Sunt însă oameni care trăiesc un adevărat coşmar zi de zi. Oameni cărora fiecare dimineaţă le confirmă faptul că totul este aievea şi că nu au de ales decât să lupte pentru a supravieţui. Pentru cei diagnosticaţi cu cancer, fiecare clipă contează şi este extrem de important să aibă parte de un tratament adecvat şi de sprijinul celor din jur.
Auzim din ce în ce mai des de noi cazuri confirmate de cancer, unele mai îndepărtate, altele care se regăsesc în rândul celor apropiaţi şi chiar în sânul familiilor noastre. Ce este poate cel mai nedrept este faptul că boala nu ţine cont de vârstă sau de alte considerente şi se instalează nemiloasă chiar şi în trupul celor mai fragede fiinţe.

5 cazuri noi de cancer confirmate la copii, doar în ultima săptămână

Statisticile confirmă o creştere a cazurilor de cancer confirmat în rândul copiilor: la Clinica de Oncopediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova sunt 477 de pacienţi pe an, 20 de cazuri noi pe lună, 70 – 80 de cazuri care necesită internare periodică, trage un semnal de alarma dr. Polixenia Stancu, şefa clinicii şi singurul pediatru specialist din spital.

Copii provin din toată Oltenia şi majoritatea fac parte din familii cu resurse financiare precare. Pentru ei, singură salvare poate să vină doar din partea oamenilor cu suflet mare.

Acţiune caritabilă se va desfăşura într-un ton optimist

Pe lângă partea umanitară a evenimentului, cei prezenţi vor putea asculta arii din cele mai iubite opere ale celebrilor compozitori, precum Vicenzo Bellini, Georges Bizet sau W. A. Mozart, interpretate de artiştii cu suflet mare, care vor urca pe scena Teatrului de Vară: Adriana Dumitriu, Lidia Butnariu, Daniela Rădulescu, Odin Ciocea, Andreea Mihaela Bălan, Eugen Secobeanu, Henrieta Almasi, Miruna Sturza, Ştefan Cârstea, Alin Stanis, Marius Zaharia.
Programul artistic va fi moderat de doamna Conf. Univ. Dr. Mihaela Silvia Roşca, singura persoană de sex feminin care conduce o orchestră de la pupitrul dirijoral în vestul ţării, pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara.

Intrarea este liberă, însă cei care doresc să contribuie la această cauză umanitară o pot face atât în contul IBAN RO 29 BTRL RON CRT 0378688202, cât şi în seara evenimentului, în urna special amenajată.
Orice sumă contează, fiecare contribuţie se va materializa în achiziţia de medicamente pentru Clinica de Oncopediatrie şi va aduce copiilor bolnavi alinare, speranţă şi şansă la o viaţă mai bună.

Carmen Gîrbea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS