7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCuțitarii care au curmat trei vieți, ținuți după gratii

Cuțitarii care au curmat trei vieți, ținuți după gratii

Instanțele din Craiova au hotărât joi să prelungească mandatele de arestare preventivă emise pe numele a doi bărbați anchetați pentru comiterea infracțiunii de omor. Al treilea inculpat, bărbatul care a înjunghiat mortal un craiovean de 27 de ani, și-a retras contestația de pe rolul Curții de Apel Craiova, așa că rămâne în continuare în arest.
Trei bărbați puși sub acuzare în tot atâtea dosare privind comiterea infracțiunii de omor – Florentin Popa, Vasile Stoica și Petrică Marinescu – vor fi cercetați în continuare în stare de arest preventiv pentru faptele comise, au hotărât joi magistrații din Craiova.
Ultima crimă a avut loc în noaptea de 2 spre 3 septembrie, în cartierul craiovean Brazda lui Novac. Felix Bîscă, zis Bimby, de 27 de ani, a murit la scurt timp după ce a fost înjunghiat în inimă de Florentin Popa, de 31 de ani, din comuna doljeană Daneți. Tragicul eveniment a avut loc în zona Baba Novac, în fața unui magazin nonstop, unde se strânseseră mai mulți tineri. Potrivit apropiaţilor lui Felix Bîscă, acesta ar fi sărit în apărarea unui prieten, iar în timpul conflictului a fost ucis de Popa.
Acesta din urmă a fost arestat preventiv duminică, printr-o hotărâre a tribunalului Dolj. Inculpatul a contestat hotărârea tribunalului la Curtea de Apel Craiova, instanță care urma să se pronunțe joi. Magistrații nu au mai putut să judece contestația inculpatului pentru că, între timp, acesta și-a retras acțiunea. „Ia act de retragerea contestaţiei. Obligă contestatorul inculpat la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de 100 de lei. Definitivă“, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova. În aceste condiții, Popa va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv pentru fapta comisă.

Craiovean ucis cu 27 de lovituri de cuțit

Și Claudiu Stoica, de 38 de ani, acuzat că și-a ucis cu zeci de lovituri de cuțit un fost coleg de serviciu, pe craioveanul Lucian Dinulescu, de 42 de ani, rămâne în arest. Cadavrul lui Lucian Dinulescu a fost găsit de un pescar în seara de 17 august, în apele Jiului, pe raza localității Malu Mare. Pentru că pe corpul bărbatului erau vizibile urme de violență, cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au reușit să-l identifice pe autorul crimei o zi mai târziu. Este vorba de Claudiu Stoica, din Craiova, consilier juridic în cadrul CET din Bănie, prieten bun cu victima.
„Pe 17 august, autorul a contactat-o telefonic pe victimă, s-au întâlnit în cartierul 1 Mai, în zona hipermarketului Carrefour, stabilind de comun acord să meargă împreună la pescuit, într-un loc în care inculpatul mai fusese anterior. Au plecat împreună cu autoturismul lui Claudiu Stoica, de culoarea roşie, marca KIA, şi s-au deplasat din Craiova către Malu Mare, la Jiu. În timp ce victima pescuia, autorul a lovit-o iniţial cu un cosor, apoi cu un cuţit, de mai multe ori, și pe urmă a împins-o în Jiu. Omorul a avut loc undeva în jurul orei 11.30, iar cadavrul a fost găsit după ora 18.00“, au precizat anchetatorii. Medicii legiști au găsit pe corpul victimei 27 de lovituri de cuțit.
După ce şi-a împins victima în Jiu, cel mai probabil cu gândul că va fi luată de apă, Claudiu Stoica a încercat să şteargă urmele care i-ar fi putut conduce pe anchetatori către el. A aruncat cuțitul în Jiu, de pe podul din zona Braloştiţa, iar hainele victimei le-a aruncat în Pădurea Argineşti. Cosorul l-a uitat însă la locul faptei. Mobilul crimei ar fi fost suma de 3.000 de euro, cu care Stoica l-ar fi împrumutat pe Dinulescu.
Stoica a fost arestat preventiv pe 19 august, iar luni, procurorii doljeni au cerut și obținut la Tribunalul Dolj prelungirea mandatului emis pe numele inculpatului. Acesta din urmă a formulat contestație la Curtea de Apel Craiova, instanță care i-a respins acțiunea joi.

Și-a ucis vecinul după o ceartă pe apa din fântână

În arestul IPJ Dolj rămâne în continuare și Petrică Marinescu, de 49 de ani, din localitatea doljeană Desa, acuzat că și-a ucis vecinul cu o lovitură de cuțit. Anchetatorii au stabilit că Petrică Marinescu și vecinul său, Iulian Bulin, de 51 de ani, s-au certat din pricina unei fântâni. Cei doi împărțeau o grădină de legume, pe care o udau cu apă din fântâna lui Marinescu. În dimineața de 16 iulie, Bulin s-a apucat de udat, iar Marinescu i-a reproșat că el ar trebui să folosească primul fântâna. După câteva ore, când a încercat să ude și el grădina, Marinescu a găsit ștecherul de la pompa de apă ars, iar de aici a izbucnit scandalul. Ulterior, Marinescu a scos un cuțit și l-a lovit pe vecinul său direct în inimă, Iulian Bulin decedând la scurt timp după ce a fost înjunghiat.
Autorul omorului a fost arestat preventiv în aceeași zi, iar măsura a fost prelungită pe 4 august, la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Luni, procurorii doljeni au solicitat din nou prelungirea arestului preventiv, iar joi, Tribunalul Dolj a admis acțiunea. „Dispune prelungirea măsurii arestării preventive, luată faţă de inculpatul Marinescu Petrică prin încheierea nr. 192/16.07.2016 a Tribunalului Dolj, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.09.2017 până la data de 13.10.2017, inclusiv“, se arată în hotărârea instanței, care nu este definitivă. Inculpatul poate formula contestație la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS