11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat definitiv pentru mituirea a doi polițiști cu 2.500 de lei

Condamnat definitiv pentru mituirea a doi polițiști cu 2.500 de lei

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât, vineri, să condamne la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare un bărbat acuzat că a mituit doi polițiști ai Biroului Rutier Craiova cu suma de 2.500 de lei. În schimbul banilor, oamenii legii urma să nu întocmească pe numele bărbatului un dosar penal pentru conducere fără permis.
Potrivit oamenilor legii, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2016, agenții Constantin Iovănescu și Adrian Fota, „în timp ce patrulau pe strada Traian Lalescu din Craiova au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 51 de ani, din Craiova. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, motiv pentru care a fost condus la sediul Biroului Rutier pentru continuarea cercetărilor. Craioveanul a încercat să le ofere poliţiştilor bani pentru a nu lua măsurile legale faţă de acesta, respectiv pentru a nu-i întocmi un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere“.
Oamenii legii și-au anunțat superiorii, iar în aceeași noapte, ofiţeri ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj l-au prins în flagrant pe bărbat în momentul în care a oferit suma de 2.500 de lei celor doi poliţişti. Acțiunea de prindere în flagrant a fost organizată ciar în sediul Biroului Rutier Craiova. Bărbatul a fost identificat ca fiind Atassi Mohammad Mujab, care a fost arestat preventiv până pe 20 octombrie 2016.
Inculpatul a fost trimis în judecată în decembrie, iar la începutul lunii martie, anul acesta, după ce și-a recunoscut faptele, Tribunalul Dolj l-a condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită și conducere fără permis. În plus, instanța a dispus ca inculpatul să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, dar și confiscarea sumei de 2.500 de lei.
Hotărârea Tribunalului a fost atacată cu apel de inculpat, iar vineri, pe 1 septembrie, Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea printr-o hotărâre definitivă, așa că inculpatul rămâne cu pedeapsa stabilită în martie de Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS