12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi câini din România, calificați la Campionatul Mondial

Doi câini din România, calificați la Campionatul Mondial

Craiova a fost gazda Concursului European al Câinilor de Salvare, CACIT 2017, sâmbătă și duminică. La această competiție, premergătoare Campionatului Mondial din 2018, și-au demonstrat calitățile 21 de concurenţi din Serbia, Macedonia, Bulgaria, Grecia, Turcia şi România. La categoria căutare pe suprafață, marele câștigător a fost labradorul Oscar Liguard, din România, cu proprietarul Carmen Popescu.
De asemenea, la proba de urmă, s-a remarcat ciobănescul belgian Ara, tot din România, cu proprietarul Cristi Șerban. Cei doi câini din România s-au calificat pentru CampionatuL Mondial, care va avea loc în august 2018, în Cehia. Alți trei câini aflați în competiție au promovat examenul Concursului European al Câinilor de Salvare, însă nu au obținut punctajul suficient pentru calificarea la Campionatul Mondial. „Din 21 de concurenți, cinci au promovat examenul. Probele de concurs au fost foarte grele, vremea a fost capricioasă. Într-una din zile a fost foarte cald, iar în cea de-a doua a plouat. Presiunea atmosferică a fost foarte ridicată, iar acest lucru a influențat comportamentul câinilor“, a declarat Liviu Ionescu, președintele Centrului Național de Educare Canină (CNEC).
În cadrul concursului, câinii au avut de trecut proba de căutare pe suprafaţă, în zona fostei unităţi militare de la aeroport, proba de urmă, care a avut loc vizavi de aeroport, secţiunea de căutare între dărâmături, care a fost susţinută într-o clădire privată, iar secţiunea de obedienţă şi dexteritate s-a petrecut pe Stadionul Tineretului. Arbitrul observator al concursului a fost Leif Sundberg, din Suedia, secretarul comisiei FCI, care a venit la Craiova şi în calitate de evaluator al impactului pe care câinii de salvare îl au în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS