Acasă Local Gorj Marcaje rutiere pe DN 67C, între Bengeşti-Ciocadia şi staţiunea Rânca

Marcaje rutiere pe DN 67C, între Bengeşti-Ciocadia şi staţiunea Rânca

-

Drumul din Rânca trebuie pregătit pentru toamnă
Drumul din Rânca trebuie pregătit pentru toamnă

Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu a finalizat, la sfârşitul săptămânii trecute, marcajele rutiere pe DN 67C, între Bengeşti-Ciocadia şi staţiunea montană Rânca. Este vorba de tronsonul din Transalpina, cuprins între kilometri 0 şi 34. Decizia refacerii marcajelor pe porţiunea respectivă din DN 67 C i-a aparţinut lui Bogdan Bratu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova. Acesta a trecut prin zonă şi a fost nemulţumit de felul în care se prezintă marcajele înainte de începerea toamnei. Mai ales între Novaci şi Rânca, lipsa marcajelor rutiere reprezintă o provocare pentru conducătorii auto, în special în perioadele cu ceaţă puternică. Există riscul ca şoferii să piardă controlul maşinilor şi să ajungă în prăpastie.

Treceri de pietoni

Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a precizat că s-a lucrat inclusiv la trecerile de pietoni, acolo unde a fost cazul, precum şi la restul marcajelor: „Conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova a dispus refacerea de urgenţă a marcajelor. Într-adevăr, pe zona Novaci – Rânca este nevoie de marcaje proaspete pentru că toamna sunt seri și dimineți cu ceaţă foarte densă şi conducătorii auto au nevoie de linia continuă sau discontinuă pentru a se putea orienta pe traseu. Au fost finalizate toate marcajele. S-a lucrat şi vineri, şi sâmbătă, între kilometri 0 şi 34, până la ieşire din staţiunea Rânca, acolo unde începe zona montană a Transalpinei. Executarea marcajelor era trecută în program, dar a fost luată decizia să fie făcută mai repede. Sunt turişti care vor urca în această toamnă în Rânca şi au nevoie de condiţii bune de trafic rutier. Pregătim utilajele de iarnă, î,ntre timp. Ştim că la Rânca iarna vine mai repede. Vrem să fim pregătiţi, pentru a nu avea surprize“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez este în stare gravă

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez internată în Spitalul Elias din Capitală se află în stare gravă, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Silvius Negoiţă.

Încep probele la cald în Craiova

Termo Craiova a anunțat că, din 17 octombrie, încep probele la cald în vederea furnizării agentului termic secundar pentru încălzire. Probele la...

Adolescentă, reţinută după ce a agresat o tânără

O adolescentă, de 19 ani, din Târgu Cărbuneşti, Gorj, bănuită de săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice a fost reținută luni.