16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCorina Cucu, subofiţerul care aduce medalii din SUA la ISU Dolj

Corina Cucu, subofiţerul care aduce medalii din SUA la ISU Dolj

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a fost reprezentat cu succes de subofiţerul Corina Cucu la cea mai mare competiţie sportivă destinată pompierilor şi poliţiştilor, World Police and Fire Games. Concursul s-a desfăşurat la Los Angeles, în perioada 8-13 august, iar angajata ISU Dolj s-a întors acasă cu o medalie de aur şi trei de argint.

Corina Cucu are 37 de ani, este mama a doi copii şi cea mai bună atletă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. În urmă cu trei ani, şi-a descoperit pasiunea pentru alergare şi de atunci a început să obţină rezultate deosebite la concursurile de atletism pentru pompieri. „Lucrez ca subofiţer, iar în 2014 am început să cochetez cu atletismul. Ofiţerul care se ocupa atunci cu pregătirea sportivă m-a întrebat dacă vreau să merg la concursurile de atletism organizate la nivel de inspectorate şi, în funcţie de rezultate, poate voi putea să merg mai departe. Am încercat şi totul a decurs foarte bine. Am mers, mai apoi, la concursurile la nivel de minister, rezultatele au fost foarte bune şi aşa am ajuns să fiu susţinută să merg la Mondiale“, a declarat Corina Cucu.
De curând, aceasta a participat la cel mai mare concurs destinat pompierilor şi poliţiştilor, desfășurat în Statele Unite ale Americii, iar acolo a reuşit performanţa de a câştiga o medalie de aur la 400 de metri garduri şi trei medalii de argint la probele de 200 de metri, 400 de metri şi triplusalt. „Eu nu am făcut niciodată sport de performanţă, doar din 2014 am început să fac pregătiri. Mulţi dintre concurenţii care au participat la concursul din Statele Unite ale Americii erau sportivi de performanţă, a fost un nivel competiţional foarte ridicat. Să fac sport mi-a plăcut dintotdeauna. Mă duceam tot timpul la diverse competiţii sportive în liceu sau în facultate, dar niciodată nu fusesem la atletism. Aici mi-am dat seama că îmi place foarte mult să alerg. Pentru competiţiile de la nivel naţional încep pregătirea cu câteva luni înainte, pentru acomodarea organismului, însă când este vorba despre concursuri mondiale fac şi câte cinci-șase zile pe săptămână antrenament, nu numai alergare“, a spus subofiţerul Corina Cucu.

Perseverenţa şi ambiţia o ajută să fie în formă

Corina Cucu a născut al doilea copil anul trecut, iar sarcina a împiedicat-o să se antreneze pentru competiţia mondială. Însă, cu multă perseverenţă şi ambiţie a reușit să recupereze după naştere antrenamentele pierdute în cele nouă luni. „Eu am născut anul trecut, a trebuit să încep alergarea şi să recuperez cele nouă luni pierdute în timpul sarcinii. Sunt eforturi suplimentare destul de mari, mai ales că am doi copii şi e foarte greu să te descurci cu ambele lucruri. Însă, am parte de susţinerea familiei. În timp ce mă antrenez, stă soţul cu copiii sau vin părinţii şi ne ajută. De obicei mă antrenez două ore pe zi“, a mai povestit Corina. Cu toate greutăţile, a reuşit să se impună în faţa unor sportivi de performanţă şi să se facă remarcată între miile de participanţi. „Acolo au fost în jur de 10.000 de sportivi din 65 de ţări. Momentan, atât am putut eu să dau. Poate că în anii următori va fi mai bine pentru că nu vor mai exista perioade în care să fiu însărcinată şi care să mă oprească din antrenamente. Eu, practic, sunt la început. Am pornit cu doar trei ani în urmă, nu aveam condiţie fizică foarte bună şi nici musculatura foarte bine formată. După perioada sarcinii a trebuit să depun eforturi mai mari pentru a recupera un pic. Sper ca de acum încolo lucrurile să meargă din ce în ce mai bine“, a mai spus Corina. Subofiţerul nu are de gând să se oprească aici şi vrea să obţină rezultate deosebite şi în următorii ani, însă are nevoie de susţinere financiară. „Vreau să continui să merg la aceaste competiţii, însă sunt costisitoare. Este nevoie şi de sponsori. M-a susţinut Clubul Sportiv al unităţii pentru că este nevoie de plata deplasării, a cazării și hranei, de echipamente. Colegii mă apreciază pentru reuşită. Mulţi dintre ei nu se aşteptau să pot să fac faţă la un nivel atât de ridicat al unei competiţii. Alţii poate se aşteptau la mai mult, văzându-mi firea foarte puternică. În cadrul competiţiei au fost probe de olimpiadă. Atmosfera a fost fair-play. Noi, membrii echipei din România, ne-am înţeles ca o familie. Organizarea a fost destul de bună ţinând cont de faptul că au fost atât de mulţi sportivi“, a mai declarat Corina Cucu.
Nu este pentru prima dată când aceasta aduce medalii din America. În 2015, ea s-a întors acasă cu patru medalii, una de aur şi trei de argint.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS