22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDJ 672 B, reabilitat după 25 de ani

DJ 672 B, reabilitat după 25 de ani

După 25 de ani de chin pentru șoferi, Consiliul Județean Gorj a găsit resurse fianciare pentru a reabilita Drumul Județean 672 B din localitatea Runcu. Drumul duce spre Sanatoriul Dobrița și este un real pericol pentru șoferi pentru că este aproape impracticabil.
Costul lucrărilor care vor fi finalizate la 1 noiembrie se ridică la 1,7 milioane de lei. Se lucrează inclusiv la lărgirea carosabilului pentru ca pe tronson să se poată circula pe ambele sensuri de mers. Vicepreședintele Consiliului Județean, Ninel Muja, recunoaște și el că starea drumului era deplorabilă: „Se lucrează intens. Acest drum va fi reabilitat. Se va turna covor asfaltic. Vor fi puncte de întâlnire pentru că sunt multe serpentine. Lungimea carosabilului este de patru kilometri. Termenul de reabilitare este 1 noiembrie. Vor fi executate inclusiv marcajele rutiere. Era necesară reabilitarea acestui tronson de drum, important pentru faptul că este calea de acces către Spitalul TBC din Dobriţa. Va fi chiar lărgit drumul pe anumite porţiuni şi se va ajunge la peste 5 metri“.

Se lucrează la lărgirea carosabilului

În prezent, utilajele constructorului lucrează la casetele de lărgire a drumului. Mihai Puiu, administratorul societății care execută lucrările, susține însă că de săptămâna viitoare se va trece la turnarea primului covor asfaltic, peste 60 de muncitori fiind angrenaţi pe șantier: „Este un drum cu un grad sporit de dificultate. Noi sperăm să îl finalizăm cu o săptămână înainte de termenul care este luna octombrie. Credem că va fi gata în septembrie, dar depinde de ce lucrări neprevăzute vor mai apărea şi va fi necesar să fie executate“.
Reabilitarea DJ 672 B va ușura și accesul pacienților care ajung la Spitalul din Dobrița. Conducerea unității susține că nu de puține ori aceștia s-au plâns de starea deplorabilă a drumului. Lucrările de reabilitare a DJ 672 B sunt efectuate în totalitate din fondurile proprii ale Consiliului Județean Gorj și sunt realizate de firma care a câștigat licitația pentru întreținerea drumurilor județene, respectiv Ydail Construct.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS