16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Bărbat de 50 de ani, reţinut de poliţişti după ce a furat două telefoane mobile

Craiova: Bărbat de 50 de ani, reţinut de poliţişti după ce a furat două telefoane mobile

Polițiștii craioveni au reținut, aseară, un bărbat de 50 de ani, bănuit de comiterea unui furt, faptă comisă în aceeași zi într-un hypermarket din Craiova, anunţă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj.
Polițiști din cadrul Biroul de Investigații Criminale au fost sesizați ieri, 11 august, de către o bucureșteancă de 36 de ani, cu privire la faptul că, în jurul orei 16.30, în timp ce se afla într-un hypermarket din Craiova, persoane necunoscute i-au sustras din rucsac două telefoane mobile, cauzându-i un prejudiciu de circa 8000 lei. Imediat polițiștii specializați în investigații criminale au demarat cercetările, iar împreună cu polițiști din cadrul Secției 4 Poliție și în urma activităților specifice întreprinse, la scurt timp de la sesizarea faptei, l-au identificat pe I. Vasile, 50 de ani, din Craiova, se specifică în comunicatul IPJ Dolj.
Craioveanul de 50 de ani, bănuit de comiterea faptei, a fost identificat și condus la sediul unității de poliție, în vederea continuării investigațiilor. Astfel, polițiștii au reușit recuperarea celor două telefoane mobile, acestea fiind restituite persoanei vătămate.
„În baza probatoriului administrat de polițiști, față de I. Vasile s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de furt, acesta fiind reținut pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 ore. Polițiștii l-au încarcerat pe suspect în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentat magistraților cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă a inculpatului”, au mai precizat poliţiştii.
 Pentru a evita astfel de situaţii, poliţiştii vă transmit următoarele:  
– Nu purtati portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor.
– Nu purtaţi portofelul în plase.
– Nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizate de hoţi.
– În cazul în care vă aflaţi într-o zonă aglomerată, tineţi geanta lipită de corp în partea din faţă şi protejaţi-o cu una din mâini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS