Bălăceală la Water Park, cu constructorii pe cap

Autori


Mult așteptatul parc acvatic al Craiovei își va deschide sâmbătă porțile, craiovenii urmând să aibă parte, în sfârșit, de bălăceala promisă de autoritățile locale încă din vara anului trecut. Anunțul a fost făcut ieri, într-o conferință de presă, de primarul Mihail Genoiu, care a dezvăluit și faptul că procesul-verbal de recepție a obiectivului, semnat luni, are în spate și o anexă „stufoasă de observații“ privind unele deficiențe pe care constructorul trebuie să le remedieze în 30 de zile. Cât timp constructorul își va face treaba, craiovenii sunt invitați de municipalitate să profite de zilele de vară care au mai rămas și să se relaxeze la Water Park-ul de 20 de milioane de euro.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că sâmbătă se va deschide Complexul de agrement acvatic din Parcul Tineretului, și i-a invitat pe craioveni la „bălăceala pe care am tot amânat-o“. Proba tuturor dotărilor de la Water Park va avea loc însă vineri, de la ora 17.00, când va fi marcată inaugurarea complexului alături de presă, oficialități și „toți cei care au contribuit la acest obiectiv“. „Sperăm să fie toate lucrurile puse la punct, iar dacă mai observați mici deficiențe să știți că multe sunt luate deja în calcul de noi“, a spus Genoiu.

Edilul Craiovei a precizat că recepția obiectivului care a costat peste 20 de milioane de euro, din care jumătate au fost fonduri europene, s-a încheiat luni, 7 august, dată la care s-a semnat și procesul-verbal de recepție. „Luni a fost semnată recepția Water Park-ului, care cuprinde și o anexă stufoasă, mult mai stufoasă decât la alte proiecte, cu observații rezolvabile pe care constructorul trebuie să le remedieze în termen 30 de zile. Parcul acvatic o să fie însă sub observație o perioadă mai lungă de timp, urmând ca recepția finală cu stingere de anexă să aibă loc în primăvară, după ce vom observa cum se comportă bazinele și în perioada de iarnă“, a afirmat Mihail Genoiu. „Am gândit-o în acest fel pentru că trebuie să profităm de acest obiectiv și în perioada care a mai rămas din vară, dar el, repet, va rămâne sub observație o perioadă mai lungă. Aveam două variante după recepție: să stăm după acele remedieri la infinit și să ne rugăm de constructor să le facă sau să le prindem în această anexă și dacă nu le face în termen de 30 de zile să executăm garanția. Comisia de recepție a constatat că este vorba de lucrări minore, care se pot executa foarte ușor, de aici și termenul scurt de remediere. Pentru anumite lucruri care nu pot fi însă constatate în această perioadă de vară, anexa cu obiecții poate fi prelungită, așa cum am mai spus, până în primăvară“, a ținut să explice primarul.

Prin urmare, craiovenii sunt așteptați începând de sâmbătă să se relaxeze la Water Park, la exterior, „până va permite vremea“, și la interior, „pe toată perioada anului“, chiar dacă constructorii va trebui să-și vadă în următoarele 30 de zile de treaba lor și să remedieze deficiențele menționate în anexa cu observații. Prețurile de acces la Water Park sunt însă destul de piperate. Potrivit regulamentului de funcționare a complexului, tarifele vor fi următoarele: 24 de lei pentru copiii între 5 şi 10 ani, de luni până vineri (vor primi brățară albă), și 36 de lei pentru persoanele de peste 10 ani, de luni până vineri (brățară albastră), respectiv 34 de lei pentru copiii între 5 şi 10 ani, în weekend (brăţară roşie), și 50 de lei pentru persoanele de peste 10 ani, în weekend (brăţară neagră). Persoanele peste 16 ani pot avea acces și la saună, dar pentru asta trebuie să plătească încă 15 lei. Primarul Genoiu a explicat însă că, la un moment dat, se va putea lua în discuție o modificare a acestor tarife, stabilite încă de când s-a realizat proiectul european de finanțare.

Parcarea cu plata prin SMS, după 15 septembrie

În conferința de ieri a fost prezentată și „echipa completă a conducerii primăriei“, atât viceprimarii Adrian Cosman și Stelian Bărăgan, cât și administratorul public al orașului, Sorin Manda, afirmând că vor fi deschiși în relația cu presa cu privire la serviciile pe care le au în subordine. De altfel, întrebat despre cele cinci autobuze Solaris achiziționate de municipalitate, care ar fi trebui să apară deja în oraș, Sorin Manda a precizat că a existat o problemă de documentație, dar că firma Solaris a dat asigurări că mijloacele de transport vor fi predate până la sfârșitul anului, urmând să fie suportate și penalizările de rigoare pentru nerespectarea termenului din contract. Tot Manda a mai dezvăluit că prima platformă închiriată care va fi folosită pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar va ajunge pe 16 august.


Legat de acest aspect al ridicării mașinilor, primarul Genoiu a anunțat că atât activitatea de ridicare și transport a autovehiculelor parcate neregulamentar, cât și parcarea cu plata prin SMS din zona centrală își vor intra în rol după 15 septembrie, când este prevăzută finalizarea lucrărilor de reabilitare a străzii A.I. Cuza, demarate pe 7 august. Edilul a mai menționat că nici nu s-au apucat bine constructorii de lucrările de pe A.I. Cuza că au și început să apară situații neprevăzute. „Cum am ajuns la primărie, constructorii mă așteptau să îmi spună cât de complicat este hățișul de cabluri din subteran, dar și faptul că au găsit multe cabluri lipite de pavele, nicidecum coborâte la adâncime. Acestea sunt neprevăzuturi care pot prelungi termenul de finalizare a lucrărilor, dar măcar partea de carosabil ar trebui să fie gata până pe 15 septembrie. Constructorul a dat însă asigurări că va respecta termenul“, a spus Mihail Genoiu. Pe strada A.I. Cuza nu se reface numai carosabilul, ci se schimbă atât pavimentul, cât și stâlpii de iluminat, care vor fi identici cu cei din Centrul Vechi. Totodată, se vor modifica și trecerile de pietoni, urmând să dispară cea de la Franolta și cea de la intersecția cu Panait Moșoiu și să se amenajeze una intermediară, inteligentă.

Apa caldă se oprește în septembrie

Primarul Mihail Genoiu a mai anunțat că revizia anuală pe care o face CET-ul și care duce la sistarea pentru o perioadă a apei calde în Craiova va avea loc în luna septembrie, acțiunea fiind „corelată cu revizia anuală a Uzinei Ford“. În perioada 1 – 22 septembrie, Ford va închide toate secțiile pentru a pregăti echipamentele pentru încă un an de producție.

Edilul a deschis ieri și subiectul Termo, precizând că „suntem într-o fază avansată cu Complexul Energetic față de acea societate comună care trebuie creată“. „Se pare că s-a înțeles că acesta este viitorul și o să avem discuții la nivel de guvern cu mai multe ministere implicate, pentru a se lua o decizie finală față de viitorul Termoficării. Eu vobesc de o transformare pe termen lung a acestei activități de producție și distribuție a energiei termice într-o afacere rentabilă, care să nu mai producă pierderi și disconfort“, a precizat Genoiu.

Primarul a mai menționat că speră ca, până la sfârșitul lunii august, Spitalul „Filantropia“ să funcționeze în sediul cel nou de pe strada Sărarilor, pe care unitatea medicală l-a luat în primire zilele trecute, și a declarat război proprietarilor care dețin terenuri unde se depozitează gunoaie. „Poliția Locală îi va depista pe acești proprietari și va accelera procedura de impozitare a acelor terenuri cu 500%“, a explicat Mihail Genoiu.Comenteaza acum

Alte stiri

4 martie 2019

Vâlcea: Lucrări pe un tronson al DN 7, timp de trei zile

În perioada 04 – 07 martie 2019, pe DN7, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea ,la km. 178+550m, pe sensul de deplasare Sibiu-Piteşti, se vor efectua lucrări de „remediere cămin de vizitare a rețelei de canalizare”. Pe perioada lucrărilor ...

Sumarul ediției de joi, 10 august 2017

Actualitate

» Adrian Rîndunică: De majorarea cu 15% a salariilor personalului civil din MAI vor beneficia și angajații prefecturilor
» Scandalul ouălor contaminate cu insecticid se extinde în opt state din UE
» Listele cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus, publicate pe site-ul AFM
» Vâlcea: Cărbune confiscat de poliţişti la Berbeşti
» Ilie Dragne, personaj apropiat de familia lui Liviu Dragnea, a fost reţinut de procurori
» Vicepremierul Marcel Ciolacu preia atribuțiile prim-ministrului privind conducerea operativă a Guvernului în perioada 11-15 august
» Poliţia a confirmat: un algerian a intrat cu mașina într-un grup de militari în Paris
» ONU: Zeci de migranți înecați după ce au fost aruncați peste bord de traficanți lângă coastele Yemenului
» Activitatea de tele-muncă (munca la distanță) va fi reglementată și în România
» Stimulente financiare pentru elevii care au obținut media 10 la examenele naționale din acest an
» 80 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală de peste 9 milioane de euro. Printre firmele vizate ar fi şi a fiului lui Liviu Dragnea
» Olt: Prevenirea consumului de droguri şi alcool la “Școala de Vară”

Local

» De ce nu se înghesuie slătinenii să se pensioneze cu doi ani mai devreme
» Primarul din Devesel şi alte două persoane, trimişi în judecată

Dolj

» Stadionul din Craiova, ţinut în loc de o sudură în grabă
» Doi doljeni suspecţi de antrax, internați la Spitalul de Boli Infecțioase
» Detectorul de gaze pune pe jar locatarii de la bloc
» Programul zilelor de sâmbătă şi duminică de la inaugurarea Complexului Water Park din Craiova
» Stradionului, oficial îi merge rău
» Locuri de joacă – pericol pentru copii
» Craiova: Clubul de lectură la Biblioteca “Alexandru și Aristia Aman”
» Dolj: Spectacol folk la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare
» Programul zilelor de sâmbătă şi duminică de la inaugurarea Complexului Water Park din Craiova
» Doi soţi, infectaţi cu antrax. DSP Dolj face o anchetă epidemiologică
» Gorj: Intervenţie Salvamont pentru recuperarea unei persoane rănite pe munte
» Sfântul Nifon sărbătorit la Catedrala mitropolitană din Craiova
» Se mențin şi mâine restricţiile de circulaţie cauzate de caniculă în Dolj, Mehedinţi şi alte 4 judeţe judeţe
» Craiova: Toalete insalubre la Serviciul Paşapoarte Dolj
» Judeţele Dolj şi Mehedinţi, sub Cod Portocaliu de caniculă

Gorj

» Trei candidaţi se luptă pentru şefia Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu
» Gorj: Bătălie în instanţă, în scandalul sutelor de maşini avariate pe DN 67
» Gorj: Conducător auto, reţinut de poliţie pentru comiterea mai multor infracţiuni rutiere
» Gorj: Doi fraţi, anchetaţi de poliţie după ce au plecat la plimbare cu o maşină
» Gorj: Şofer băut, depistat la volanul unui camion
» Bărbat urmărit internaţional, prins într-o zonă muntoasă din Gorj

Olt

» CJP Olt a afișat diagrama de alocare a biletelor de tratament din Seria 12 – 2017

Mehedinţi

» Mehedinţi: Aproape 90 de sancţiuni aplicate şoferilor indisciplinaţă

Vâlcea

» Vâlcea: Taximetriştii, controlaţi de poliţişti
» Vâlcea: Doi nemţi răniţi într-un accident pe Valea Oltului

Sport

» Începe Liga a patra doljeană
» Volei (m): SCM a anunțat trei voleibaliști noi

Bani & Afaceri

» 23% dintre angajații doljeni sunt plătiți cu salariul minim pe economie

Sanatate

» Prof. univ. dr. Virgil Pătraşcu, șeful Clinicii de Dermatologie: „Șansa bolnavului ține de medicul pe care îl întâlnește“
» Mari artiști ai Operei Naționale sprijină Clinica de Oncopediatrie a SJU Craiova – Oameni cu suflet mare deschid o „Fereastră spre noi“

Educatie

» Elevii pică examenele, managerii – premiaţi
» Liceele din Craiova – pauză de la meditațiile pentru bacalaureat

Magazin

» Horoscopul de weekend
» Pericolele statului îndelungat pe scaun
» Bancul zilei
» Reţeta de weekend – Rulouri de vinete umplute cu cremă de brânză și spanac

Top