21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrada Tecuciului, campioană la avarii după asfaltare

Strada Tecuciului, campioană la avarii după asfaltare

Angajații Companiei de Apă au intervenit, vineri, pentru a remedia o nouă avarie la conducta de apă de pe strada Tecuciului (Foto: Marian Apipie)
Angajații Companiei de Apă au intervenit, vineri, pentru a remedia o nouă avarie la conducta de apă de pe strada Tecuciului (Foto: Marian Apipie)

De când a fost asfaltată, strada Tecuciului din Craiova le-a oferit numai surprize neplăcute localnicilor. De ceva vreme, avariile la conducta de apă potabilă se țin una după alta, spre nemulțumirea oamenilor, care se întreabă cine va plăti risipa. Angajații Companiei de Apă spun, la rândul lor, că au și pierdut șirul intervențiilor de pe această stradă și dau vina pentru avariile repetate pe constructorul care a asfaltat drumul.

Dacă ar concura la „disciplina“ avarii pe suta de metri, strada Tecuciului din Craiova ar ieși detașat campioană. Aici, avariile la conducta de apă au devenit ceva obișnuit, spre disperarea localnicilor, care nu înțeleg de ce înainte de asfaltare nu au fost niciodată probleme, iar după ce strada le-a fost reabilitată recent au început să apară tot felul de defecțiuni la țevile din subteran. Pe o lungime de zeci de metri (strada măsoară în total 375 m), avariile s-au ținut lanț în ultima vreme, astfel încât și angajații Companiei de Apă Oltenia (CAO), chemați de fiecare dată să intervină, le-au pierdut numărul. Ultima intervenție a acestora pe strada Tecuciului a avut loc vineri la prânz, după ce locuitorii imobilelor de la numerele 22, 24 și 26 s-au trezit cu apa în fața porților, țâșnind din asfaltul proaspăt turnat.
Avaria părea să se fi produs la căminul din dreptul locuinței de la numărul 22, pentru că de aici ieșea cea mai mare cantitate de apă. „Curge apa așa de joi noapte, a ajuns și la casele vecine. Este vorba de apa potabilă și mă întreb cine va plăti pentru risipa asta. De aceea am și sunat imediat la Compania de Apă ca să repare conducta“, a spus craioveanul de la numărul 22. „Este a patra oară în ultima lună când vin să repare conducta de apă, numai aici, la mine, pentru că au mai venit de vreo trei ori și la vecinul. Ne trezim cu apa ieșind din asfalt. Vă dați seama ce este pe acolo, prin subteran? Cât credeți că va rezista asfaltul ăsta turnat, dacă e mereu apă pe dedesubt“, a adăugat acesta. „Ne bucuram că
ne-au asfaltat, în sfârșit, strada și uitați ce pățim. Înainte nu au fost deloc probleme, doar acum, după asfaltare…“, a spus alt localnic. „Domnii de la Compania de Apă care vin să repare avariile mai bine s-ar caza aici. Ce rost are să mai plece, dacă e nevoie de reparații tot timpul“, a completat, în glumă, o localnică.

Vina ar fi a „asfaltatorilor“

Angajații CAO sosiți la fața locului pentru a depista și remedia avaria au confirmat spusele localnicilor. „Este a patra oară când venim numai aici, dar au mai fost avarii și intervenții pe strada asta. Te trezești că iese apa din asfalt și nu știm de unde pentru că nu știm nici îmbinările unde sunt. Am mai lăsat noi niște semne, dar ce să facem? Să închidem strada și să o spargem pe toată, ca să vedem unde e problema?“, a precizat unul dintre angajații CAO. Aceștia au îndepărtat asfaltul din jurul căminului de la numărul 22 (se vedea că a mai fost spart o dată) și au început să tragă apa cu o pompă pentru a depista locul unde s-a produs avaria. „Fie s-a fisurat conducta, fie s-a slăbit la îmbinări și pe acolo curge apa“, a explicat alt angajat de la Compania de Apă. Acesta a dat vina pe constructorul care a asfaltat strada și nu a ținut cont de faptul că sunt conducte pe dedesubt: „Au trecut cu compactorul fără să țină cont de conducte, iar acestea s-au slăbit ori au crăpat. Altfel nu îmi explic avariile repetate de aici“.
Și localnicii au avut ceva de reproșat celor care s-au ocupat de asfaltarea străzii: nu au mai revenit să ridice la nivel gurile de canal. „Au turnat asfaltul peste cămine și au plecat, iar acum nu se mai pot citi apometrele. Plătim estimat, până când vor binevoi să revină și să refacă zonele cu canalizarea și cu căminele“, a spus alt localnic. „Noi am spart în jurul lor ca să intervenim și să reparăm defecțiunea, dar trebuie să refacem asfaltul. Nu trebuia să plece constructorii de aici până nu rezolvau și problema gurilor de canal“, a completat un angajat de la CAO. Strada Tecuciului a fost asfaltată anul acesta, în același timp cu strada Bibescu din vecinătate, în baza acordului cadru de reparații străzi, parcări, alei și trotuare încheiat de primărie cu firma Delta ACM în 2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS