Acasă Local Gorj Anchetă la DGASPC, după ce o minoră ar fi fost agresată fizic...

Anchetă la DGASPC, după ce o minoră ar fi fost agresată fizic de doi supraveghetori

-

Două anchete în derulare la DGASPC Gorj
Două anchete în derulare la DGASPC Gorj

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a început o anchetă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, la un Centru de Asistenţă Socială din Târgu Jiu, unde o minoră ar fi fost agresată de doi supraveghetori. Fata are 14 ani și ar fi primit câteva corecții fizice. Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului, avându-se în vedere fapta, nu o anumită persoană. Vizaţi ar fi doi angajați ai Centrului de Primire Urgențe din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu Jiu. Fetei i-ar fi fost aplicată o corecție, din cauză că fugise din instituție, pe tura unuia dintre supraveghetori. Cei doi supraveghetori sunt soț și soție și ar fi pus-o pe minoră să dea unele declarații scrise, împotriva altor angajați ai Centrului.

Plecări repetate din centru

Fata, de 14 ani, este cunoscută cu plecări repetate din centrul social. Valeria Iriza, șefa Centrului de Primiri Urgențe din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu Jiu, a precizat că ultima dată, respectiv pe 28 iulie, când a fost recuperată și internată din nou în instituție, minora i-a povestit ce s-a întâmplat şi cum ar fi acţionat supraveghetorii din centrul social. „Ea a avut repetate fugi. Era plecată de două luni. Era dată în urmărire. A fost adusă în Centrul de primiri în data de 28 iulie pentru analize medicale. Aceasta este procedura. Luni de dimineaţă a fost consiliată. Am fost sunată de minoră că vrea să îmi spună ceva. A spus că a fost obligată să dea o declaraţie de doi dintre angajaţi. Am verificat-o dacă avea urme de violenţă fizică pe corp, ceea ce nu s-a demonstrat“, a spus Valeria Iriza.

Cercetare disciplinară la DGASPC

Conducerea Centrului de Primiri Urgențe din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu Jiu a solicitat conducerii DGASPC Gorj să efectueze o cercetare disciplinară în cazul celor doi supraveghetori pe care minora îi acuză că au abuzat-o emoțional și fizic. „Acum urmează procedurile legale şi am înaintat referat către conducerea DGASPC Gorj, pentru efectuarea unei cercetări disciplinare. Am înaintat o sesizare şi către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. Nu ştiu ce să spun: probleme de genul acesta nu am avut în cadrul centrului în cei 20 de ani de când lucrez eu aici. Vedem ce vor spune anchetele“, a mai declarat Valeria Iriza.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.