15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSecretarul Primăriei Târgu Jiu va avea un salariu de 7.630 de lei

Secretarul Primăriei Târgu Jiu va avea un salariu de 7.630 de lei

Salarii de bază modificate, la Primăria Târgu Jiu
Salarii de bază modificate, la Primăria Târgu Jiu

Angajaţii Primăriei Târgu Jiu vor avea salarii de bază mai mari. Potrivit noilor acte normative care reglementează lefurile din administraţie, Consiliul Local va supune aprobării în şedinţa de astăzi noua anexă cu salariile de bază ale personalului din Primăria Târgu Jiu. Astfel, personalul cu funcţii de conducere din direcţiile şi societăţile subordonate nu va putea avea salariul mai mare decât indemnizaţia primită de viceprimar, care este de 11.600 de lei. Potrivit noii organigrame, cel mai mare salariu de bază din Primăria Târgu Jiu, cuprins în anexa care va fi aprobată astăzi de aleşi, este cel al secretarului Grigore Jianu. Este vorba de un salariu de bază de 7.630 de lei. Arhitectul-şef va avea un salariu de bază de 7.200 de lei. Un post de director executiv va fi încadrat cu un salariu de bază de 6.850 de lei. De asemenea, un director executiv adjunct va avea un salariu de bază de 6.400 de lei.

5.950 de lei pentru un şef de serviciu

Un şef de serviciu din Primăria Târgu Jiu va avea un salariu de bază de 5.950 de lei, iar un şef de birou un salariu de 5.600 de lei. Pentru un consilier, poliţist local, expert sau inspector, de exemplu, salariul de bază va fi cuprins între 1.880 de lei şi 4.600 de lei. Cel mai mare salariu de bază, în privinţa personalului contractual, va fi al unul director, respectiv 5.300 de lei. Un şef de atelier va avea un salariu de bază de 3.600 de lei. Cele mai mici salarii de bază le vor avea muncitorii necalificaţi. Pentru un muncitor necalificat treapta I, salariul de bază va fi cuprins între 1.600 şi 1.800 de lei, iar pentru un muncitor necalificat treapta a II-a salariul de bază va fi cuprins între 1.555 de lei şi 1.600 de lei. Modificările salariilor de bază se vor face, începând cu 1 iulie 2017.

Salarii modificate şi la CJ

Salariile vor fi modificate astăzi şi la Consiliul Judeţean Gorj, în cadrul unei şedinţe extraordinare. Astfel, va fi aprobat un proiect de hotărâre, privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale ,,Administraţie“ din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Gorj și instituțiile/serviciile publice din subordine, începând cu 1 iulie 2017. Cel mai mare salariu de bază va avea secretarul judeţului. Este vorba de 10.825 de lei. Arhitectul-şef va avea un salariu de bază de 9.000 de lei, iar un director va avea un salariu de bază tot de 9.000 de lei. Un şef de birou va avea, de exemplu, un salariu de bază de maximum 5.898 de lei. Cel mai mic salariu de bază în Consiliul Judeţean Gorj va fi de 1.850 de lei. Cel mai mic salariu de bază la o instituţie subordonată CJ va fi de 1.455 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS