17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDr. Cristiana Stoian, condamnată pentru comiterea a 12 infracțiuni

Dr. Cristiana Stoian, condamnată pentru comiterea a 12 infracțiuni

 

Dr. Cristiana Stoian a fost acuzat de organizarea activităţii transfuzionale în vederea obţinerii de avantaje materiale prin valorificarea sângelui
Dr. Cristiana Stoian a fost acuzat de organizarea activităţii transfuzionale în vederea obţinerii de avantaje materiale prin valorificarea sângelui

Fiul medicului Cristiana Stoian, din Craiova, condamnată definitiv la nouă ani de închisoare cu executare pentru organizarea activităţii transfuzionale în vederea obţinerii de avantaje materiale, înșelăciune și abuz în serviciu, a făcut câteva precizări în legătură cu articolul publicat în ediția de luni a GdS („Medic craiovean condamnat definitiv pentru afaceri cu sânge“).
Craioveanul M.B. a explicat că acuzațiile procurorilor privind discriminarea unui pacient de etnie romă nu au fost reținute de instanță, care a achitat-o pe dr. Stoian pentru această presupusă faptă. „Copilul de etnie romă a primit sânge, lucru confirmat atât de documentele medicale, cât și de declarația tatălui fetiței. Acesta a declarat că nu s-a simțit niciodată discriminat din cauza etniei de către dr. Stoian și că nu i s-au cerut niciodată bani pentru sânge. Nu a existat nici o acuzație pe motiv de discriminare etnică. Pentru acuzația de instigare la abuz în serviciu în cazul acestei fetițe, mama mea a fost achitată“, a precizat fiul dr. Cristiana Stoian.
Acesta a mai subliniat că nu există nici o legătură de cauzalitate între decesul a șapte pacienți și neadministrarea de sânge, decesul acestora survenind la mult timp după externare, din cauza bolilor cronice de care sufereau.
Dr. Cristiana Stoian a fost acuzată de procurori de comiterea a 25 de infracțiuni de abuz în serviciu, înșelăciune, șantaj și organizare a activităţii transfuzionale în vederea obţinerii de avantaje materiale prin valorificarea sângelui, fapte ce ar fi fost comise pe când ocupa funcția de șefă a Centrului de Transfuzii Slobozia. Vinerea trecută, Curtea de Apel București a dat o sentință definitivă în acest dosar, inculpata fiind condamnată pentru comiterea a 12 infracțiuni și achitată pentru celelalte 13. Dr. Stoian a primit o pedeapsă de nouă ani de închisoare cu executare (trei ani pentru organizarea activităţii transfuzionale în vederea obţinerii de avantaje materiale, trei ani pentru înșelăciune și șapte ani pentru abuz în serviciu).
În final, fiul dr. Stoian a explicat că, după sentința dată de Curtea de Apel București, în cursul zilei de vineri, și-a condus personal mama la secția de poliție. În schimb, reprezentanții IPJ Dolj au comunicat că, „poliţiştii din cadrul Compartimentului Urmăriri au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Slobozia împotriva Cristianei S., de 60 de ani, din municipiul Craiova, aceasta fiind depistată pe raza localității de domiciliu“.
Alte șase inculpate din acest dosar, angajate ale Centrului de Transfuzie Slobozia la data comiterii faptelor, au fost condamnate la pedepse cuprinse între unu și trei ani de închisoare cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS