8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi angajaţi ai Primăriei Prunişor, morţi într-un accident feroviar

Doi angajaţi ai Primăriei Prunişor, morţi într-un accident feroviar

Un grav accident de tren s-a petrecut joi pe Magistrala 900, la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată cu indicator rutier Crucea Sfântului Andrei de la ieșirea din stația Gârnița (între Drobeta Turnu Severin și Strehaia), în urma căruia două persoane şi-au pierdut viaţa.
Trenul internațional IR 72-1, care circula pe ruta București – Craiova – Timișoara – Budapesta, a intrat în coliziune cu un autoturism al cărui șofer s-a angajat în traversare fără să se asigure. Sorin Ungureanu, de 30 de ani, secretarul Primăriei Prunişor, şi colegul său Sandu Rusu, de 54 de ani, au murit pe loc, fiind găsiţi de echipajele SMURD sosite la faţa locului la câţiva metri de locul tragediei.
Traficul feroviar a fost blocat mai bine de o oră în vederea efectuării cercetării locului faptei şi îndepărtării de pe linie a vehiculului avariat. Cei aproximativ 120 de pasageri din tren şi personalul feroviar nu au fost în pericol.
În urma impactului, locomotiva a fost avariată, trenul reluându-şi circulaţia cu o locomotivă care a sosit de la Filiași.
Iosif Szentes, directorul general al CFR Călători, a spus că incidentele cu mijloace auto ai căror șoferi nu respectă regulile sunt numeroase.
„Tragem un semnal de alarmă și facem apel către toți conducătorii auto să respecte avertizările/regulile de traversare la trecerile la nivel cu calea ferată și să acorde importanța și atenția cuvenite acestora. De respectarea regulilor de circulație depind vieți: viețile lor, ale celor care călătoresc în aceeași mașină cu ei și, nu în ultimul rând, viețile celor care se află în tren“, a declarat Iosif Szentes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS