24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOpt cereri de arestare după o bătaie cu pumnii și picioarele

Opt cereri de arestare după o bătaie cu pumnii și picioarele

Oamenii legii au reușit să prindă și să ducă la audieri numai unul din cei opt agresori, acesta fiind arestat preventiv printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova (Foto: Arhiva GdS)
Oamenii legii au reușit să prindă și să ducă la audieri numai unul din cei opt agresori, acesta fiind arestat preventiv printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova (Foto: Arhiva GdS)

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au solicitat arestarea preventivă pe numele a opt craioveni de etnie romă, acuzați că au bătut două persoane cu pumnii și cu picioarele. Scandalul a avut loc în dimineața zilei de 5 iulie, pe strada Constantin Brâncuși, chiar în fața Curții de Apel Craiova.

Judecătoria Craiova a emis, săptămâna trecută, un mandat de arestare preventivă pe numele lui Sorin Durcac, pus sub acuzare de procurori într-un dosar de lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice. Anchetatorii au formulat cereri de arestare în lipsă pe numele altor șapte inculpați, care nu au fost găsiți încă de polițiști. Este vorba de Florin Durac, Fănel Durac, Leonard Durac, Valter Durac, Ianoși Durac, Mitică Durac și Ion Adîr.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut că, în dimineața zilei de 5 iulie, în jurul orei 9.40, „pe fondul unei stări conflictuale anterioare, inculpaţii Florin Durac, Fănel Durac, Sorin Durac şi Leonard Durac, în timp ce se aflau pe strada Constantin Brâncuși, în fața Curții de Apel Craiova, au aşteptat-o pe persoana vătămată, iar în momentul în care aceasta a coborât din taxi au lovit-o cu pumnii în zona capului şi a corpului, provocându-i leziuni traumatice care necesită pentru vindecare patru – cinci zile de îngrijiri medicale. În aceeaşi împrejurare, dintr-un alt autoturism taxi a coborât şi altă persoană vătămată, care a fost lovită cu pumnul în zona feţei de inculpatul Ion Adîr, apoi a încercat să fugă, fiind urmărită de inculpaţii Sorin Florin Durac, Fănel Durac, Valter Durac, Mitică Durac şi Ianoşi Durac“. Felix Neguț a fost prins de urmăritori pe bulevardul Nicolae Titulescu, unde a fost lovit de aceștia cu pumnii şi cu picioarele. Anchetatorii au mai precizat că Felix Neguț a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 12 – 14 zile de îngrijiri medicale. Cei care au fost bătuți sunt Sorin și Felix Neguţ, ultimul fiind cel care a fost prins pe bulevardul Nicolae Titulescu. Anchetatorii au precizat în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a inculpaților că, „în zona comiterii faptelor, respectiv pe străzile Constantin Brâncuşi şi Nicolae Titulescu, din cauza actelor de violenţă exercitate de inculpaţi, a fost tulburată ordinea şi liniştea publică, cetăţenii aflaţi în tranzit fiind panicaţi, iar traficul rutier a fost blocat pe timpul comiterii faptelor“.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au explicat că sunt efectuate activităţi specifice, în vederea prinderii celor şapte agresori care se sustrag cercetărilor.

Șapte propuneri de arestare în lipsă

La cererea procurorilor, pe 12 iulie, Judecătoria Craiova a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Sorin Durac, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice. Pe numele celorlalți șapte inculpați au fost formulate propuneri de arestare în lipsă, iar instanța a hotărât să amâne luarea unei decizii pentru 19 iulie, până când inculpații vor fi citați cu mandate de aducere. „Disjunge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova de luare a măsurii arestării preventive în lipsă faţă de inculpații Durac Florin, Durac Fănel, Durac Leonard, Adîr Ion, Durac Valter, Durac Ianoşi şi Durac Mitică şi fixează termen pentru soluționarea acesteia pe 19.07.2017, ora 10.00, pentru când vor fi citați inculpații şi se vor emite mandate de aducere“, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova.
Doi dintre inculpați, Ion Adîr și Fănel Durac, au fost trimiși în judecată într-un alt dosar de lovire, părțile vătămate din acest dosar fiind Valentin și Sorin Neguț. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Craiova, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru 5 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS